In normale tijden krijgt onze bib heel wat klassen over de vloer. Maar de verstrengde coronamaatregelen laten dat niet toe. Toch willen we de kindjes van de lagere scholen niet in de steek laten. Daarom stelt het bibteam boekenpakketten samen die worden afgeleverd aan de scholen!

Ook (en zeker) in tijden van coronamaatregelen blijft de bib van Puurs-Sint-Amands leesplezier stimuleren bij de volwassenen van de toekomst. We zorgen in maart dan ook met plezier voor een mooi aanbod voor de scholen uit onze gemeentschap.

Aangezien bibbezoeken nog niet voor de paasvakantie zullen plaatsvinden, zouden we graag de klassen in de periode tussen krokus- en paasvakantie nog eens nieuwe boekjes willen bezorgen.

Hieronder vinden jullie de nieuwe planning. Opgelet, de scholen van Oppuurs, Lippelo en Sint-Amands zullen we vanaf nu op donderdag in plaats van op vrijdag bezoeken.

Voor de rest blijft alles hetzelfde.

Het online formulier met wensen is handig en helpt ons zeker bij het samenstellen van de pakketten!

Opgelet! Mails over materialen die te laat zijn mag je negeren.

Jeugdboekenmaand

In 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand 50 jaar. Dat is niet alleen een goede reden om het lezen te vieren. Het is ook hét moment om dank je wel te zeggen tegen iedereen die lezen mogelijk maakt. Applaus dus voor alle auteurs, illustratoren, redacteurs, vertalers, vormgevers, uitgevers, drukkers, boekhandelaren, bibliotheken, scholen, juffen en meesters, recensenten, leesbevorderaars en hoera voor alle grote en kleine lezers, voorlezers en meelezers.

Dit jaar is het thema dan ook 'Lezen is een feest!' en vieren zullen we zeker doen, heel de maand lang! Tussen 1 en 31 maart zullen er op verschillende dagen tal van leuke activiteiten georganiseerd worden.

Hier vind je meer info over:

Alvast veel plezier en geniet van de Jeugdboekenmaand!