Boek
Nederlands

Berre is bijna jarig

+1
Berre is bijna jarig
×
Berre is bijna jarig Berre is bijna jarig

Berre is bijna jarig

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Berre is bijna jarig. Fleur wil haar vriend verrassen met een groot feest. Ze heeft het zo druk met alle voorbereidingen dat ze een cadeau vergeet. Maar Berre heeft het mooiste cadeau al gehad! Oblong prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn, Vriendschap
Titel
Berre is bijna jarig
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2015
[36] p. : ill.
ISBN
9789462910348 (hardback)

Besprekingen

Beer Berre is bijna jarig, en eend Fleur is druk met het organiseren van een feest. Slingers maken, uitnodigingen uitdelen: er komt geen eind aan. Dat Fleur daardoor vergeet een cadeau te kopen, geeft niet: het feest is Berres mooiste cadeau. Jarig zijn blijft een dankbaar onderwerp voor prentenboeken: het is een vrolijk maar ook prettig spannend thema. In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, draait het hier op tekstueel vlak niet om die fijne spanning, maar veel meer om de stress die bij een verjaardag komt kijken. Het feestelijke zit hem in de kleurrijke illustraties vol pakjes en ballonnen. Door bepaalde elementen van felle kleuren te voorzien, en andere juist niet, weet Berebrouckx de blik van de lezer te sturen. Op de laatste pagina’s staat een lijst met wat je allemaal cadeau kunt doen. Dit biedt mogelijkheden om verder te fantaseren, maar de lijst is met 68 items nogal lang. Dit vierde deel uit de reeks ‘De avonturen van Berre en Fleur’* is een kleurrijk prentenboek o…Lees verder

Berre is bijna jarig

Dit is alweer het vierde prentenboek in de reeks rond Berre en Fleur, twee dikke dierenvriendjes. Vernieuwend is het allemaal niet, maar wel herkenbaar voor jonge kinderen.

Berre is namelijk bijna jarig en Fleur wil een feest organiseren voor haar beste vriend. Zo druk is ze met de voorbereidingen, dat ze uiteindelijk geen tijd meer heeft om een cadeautje te kopen. Al vindt Berre dat helemaal niet erg; het belangrijkste is dat Fleur zich alle moeite heeft getroost om hem zo’n mooi feest te geven. En zo vieren ze nog lang en gelukkig ...

Da’s uiteraard een mooie boodschap, maar in het grote aanbod aan prentenboeken valt dit boek een beetje licht uit. De tekeningen zijn lief zonder origineel te zijn, evenals de tekst. Met deze reeks bewijst Berebrouckx wel dat ze nog iets anders kan tekenen dan haar in kleuterschoolmiddens welbekende Jules, maar Berre en Fleur zullen niet zo iconisch worden. We houden het dus bij een klein hieperdepiephoeraatje!


Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia