Boek
Nederlands

De kerstboom van Jules

+1
De kerstboom van Jules
×
De kerstboom van Jules De kerstboom van Jules

De kerstboom van Jules

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules en zijn vader kopen een kerstboom en tuigen hem thuis op. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
De kerstboom van Jules / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Meerhout: Zwijsen-Infoboek, 2003
[10] p. : ill.
ISBN
90-5535-154-7 9789055351541 (hardback)

Besprekingen

De kerstboom van Jules brengt een verhaaltje dat af is. Het begint met een rit naar de boomkwekerij waar Jules en zijn papa een hele grote boom uitkiezen. Die wordt met veel moeite naar huis gebracht en door iedereen mooi versierd. Op de zoekplaat zien we een gezellig kersttafereel met veel lichtjes en een gelukkige familie rond de boom. Ook hier moetenzes6 voorwerpen die met kerst te maken hebben gezocht worden. [Karin Van Camp]
Jules mag met papa mee een kerstboom kopen. Die past nauwelijks in de auto. Nog minder in huis. Dus zaagt papa er een stukje af. Ze versieren de boom en vieren gezellig kerstfeest. Op de laatste bladzijden staan aan de linkerzijde verschillende voorwerpen, die op de rechterbladzijde op een tekening van de feestelijke huiskamer zijn terug te vinden. Klein vierkant kartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken. Hoewel het verhaal heel simpel is, kerstboom kopen en optuigen, zijn plaats en handeling zo complex dat het verhaal voor al te jonge kinderen weinig houvast biedt. Vrolijke kleuren, wat stripachtige mensjes, een wat mager verhaaltje. De kleurige prenten zijn zwart omkaderd op een wit vlak. De tekst staat onder de tekeningen in het witte kader. Er zijn meer boekjes over Jules* in diverse uitvoeringen. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties