Boek
Nederlands

Het huis van Jules

+1
Het huis van Jules
×
Het huis van Jules Het huis van Jules

Het huis van Jules

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules en zijn zus bouwen elk een huis van twee grote, kartonnen dozen. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur en een zoekplaat. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Wonen
Titel
Het huis van Jules
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Meerhout: Zwijsen-Infoboek, 2004
[10] p. : ill.
ISBN
9789055351657

Besprekingen

Jules en zus maken elk een eigen huis van twee grote dozen waarin de nieuwe wasmachine en de droogkast zijn bezorgd. Als zus met een kleurpotlood bakstenen op Jules huis heeft getekend, vindt hij het pas helemaal echt. Een boekje met zes hardkartonnen bladzijden met twee afgeronde hoeken. Jules en zus zijn karikaturaal getekend met grote neuzen. De illustraties zijn simpel en zonder details behalve de laatste dubbele pagina. Daarop staan twee huizen die gebouwd en bewoond worden en die een zoekplaat vormen. Deel uit een serie van tien* prentenboekjes op oblong formaat. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties