Boek
Nederlands

Het zandkasteel van Jules

+1
Het zandkasteel van Jules
×
Het zandkasteel van Jules Het zandkasteel van Jules

Het zandkasteel van Jules

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Op een zonnige dag maakt Jules samen met zijn zus een kasteel in de zandbak. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur en een zoekplaat. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Het zandkasteel van Jules
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Meerhout: Zwijsen-Infoboek, 2004
[10] p. : ill.
ISBN
9789055351695 (hardback)

Besprekingen

Het jongetje Jules speelt op een zonnige dag samen met zijn zusje in de zandbak. Ze bouwen een zandkasteel. Maar dan verdwijnt de zon, het gaat regenen en het kasteel stort in. Klein formaat hardkartonnen prentenboek, bestaande uit zes bladzijden waarop ingekaderde illustraties staan afgedrukt. Deze illustraties zijn duidelijk en veelkleurig, de afgebeelde personen hebben wel een opvallend grote neus. Korte begeleidende teksten, in een duidelijke maar nogal kleine schreefloze letter, staan onder de illustratie gedrukt. Achterin zit een zoekplaat. Deel uit een serie van tien*, bruikbaar voor kinderen vanaf ca. 2 jaar. Oblong formaat.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties