Boek
Nederlands

Jules aan zee

+1
Jules aan zee
×
Jules aan zee Jules aan zee
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules gaat met papa, mama en zijn zusje Marie een dagje naar het strand. Een meeuw bederft de pret, maar mama komt met een goede oplossing. Oblong hardkartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Zee en strand
Titel
Jules aan zee / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2012
[16] p. : ill.
ISBN
9789055355761 (hardback)

Besprekingen

Oblong, hardkartonnen uitgave met twee afgeronde hoeken over Jules, over wie al vele (herdrukte) uitgaven in verschillende uitvoeringen verschenen zijn. Hier is Jules met papa, mama en Marie een dagje op het strand om zich te vermaken in een rubberbootje dat papa door de zee trekt. Helaas worden ze achtervolgd door een grote meeuw, die het op hun koek gemunt blijkt te hebben. Gelukkig komt mama met de oplossing. Het eenvoudige verhaal biedt al een echt avontuur voor kleintjes, maar biedt ook veiligheid en geborgenheid. Ook komen er verschillende emoties aan bod. De paginagrote, omkaderde illustraties in dunne zwarte lijnen met egale kleurvlakken laten zien wat de tekst vertelt. Tegelijkertijd verschenen in dezelfde uitvoering nog drie delen*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties