Boek
Nederlands

Jules is bang!

+1
Jules is bang!
×
Jules is bang! Jules is bang!
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Jules gaat een nachtje bij de buren logeren. Maar ’s nachts kan hij niet slapen. Er zijn spoken! Gelukkig heeft buurvrouw Zuri een heel goed middel tegen spoken. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Jules is bang!
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789055356560 (hardback)

Besprekingen

De ouders van Jules gaan een weekendje naar Parijs en Jules mag een nachtje bij de buren logeren. Hij vindt het leuk bij buurvrouw Zuri en buurman Victor, maar ’s avonds in bed slaat de angst voor spoken toe. Zuri doet hem voor hoe hij met een verstuiver met anti-spoken parfum alle enge plekjes kan bespuiten. Daarna is de angst weg en kan Jules heerlijk slapen. Als zijn ouders hem de volgende dag komen halen, hebben ze als cadeautje een speelgoedspookje meegenomen. Daarmee kan Jules mooi zijn zusje plagen! Op elke bladzijde staat een grote, meestal omkaderde illustratie in vrij donkere kleuren, waarin simpele maar krachtige vormen zijn te zien, die door de korte tekst eronder versterkt worden. De donkere kleuren maken de angst tastbaar. Het lettertype is schreefloos en vetgedrukt. Rustige bladspiegel met ruime witte marges. De tekst is soms wat formeel ('ik toon je de logeerkamer') en nergens langer dan zes regels. Geschikt om voor te lezen aan peuters en jonge kleuters. Met achterin…Lees verder

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia