Boek
Nederlands

Jules in de lente

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules geniet van de lente tot er plots een druppel op zijn been valt. Kartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Lente
Titel
Jules in de lente
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen-Infoboek, 2005
[10] p. : ill.
ISBN
9789055352340 (hardback)

Besprekingen

Het jongetje Jules geniet op een mooie lentedag van de warme zon. Hij gaat languit op het gras liggen en kijkt naar de mooie blauwe lucht. Totdat er plots een druppel op zijn been valt, en dat blijkt geen regendruppel te zijn. maar een vogelstrontje. Grappig kartonnen prentenboekje over de lente in oblong formaat en met twee afgeronde hoeken. Niet alleen krijg je een verhaaltje, maar kan een peuter ook wat informatie opdoen over de bloemen in dat jaargetijde en wat de vogels in deze tijd gaan doen. De tekst staat in een schreefloze letter in een witte balk onder de illustraties en laat zich makkelijk voorlezen. Op iedere bladzijde staat een grote illustratie in een zwartomlijnd kader. Ze laten veel ruimte toe om dingen te benoemen en nodigen zeker uit tot praten over wat er te zien is.Op de laatste dubbele pagina staat een zoekplaat waarbij zes voorwerpen in een grote plaat opgezocht kunnen worden. Deel uit een serie van tien*. Voorlezen en samen bekijken vanaf ca. 3 jaar.

Jules in de lente

Jules ligt in de tuin en geniet van de lente. Plots valt er iets nats op zijn been en het ruikt vies. Meer gebeurt er niet in dit vierkante, kartonnen boekje. Op een zoekprent achteraan in het boekje kunnen peuters details zoeken op een prent van Jules met zijn hond in de tuin. De tekeningen zijn statisch en zwart omlijnd. Het formaat van het boekje past in peuterhanden. Naar mijn smaak is deze reeks weinig opwindend en iets te didactisch.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties