Boek
Nederlands

Jules in de winter

+1
Jules in de winter
×
Jules in de winter Jules in de winter

Jules in de winter

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Het heeft gesneeuwd en Jules gaat met papa naar buiten. Eerst kleden ze zich warm aan. Ze nemen de slee en schaatsen mee. Oblong hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Winter
Titel
Jules in de winter
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2012
[16] p. : ill.
ISBN
9789055355587 (hardback)

Besprekingen

Het is winter en als buiten sneeuw is gevallen, gaat Jules met papa naar buiten. Ze kleden zich warm aan en nemen de slee en papa’s schaatsen mee. Op de vijver rijdt papa baantjes en trekt Jules op de slee achter zich aan. Totdat hij valt en zijn enkel bezeert… nu moet Jules de slee trekken! In dit oblong, hardkartonnen prentenboekje in een glanzende uitvoering met twee afgeronde hoeken staat de tekst steeds op de linkerpagina en een illustratie rechts. De illustraties zijn dun omlijnd en hebben egale vlakken in warme kleuren. De eenvoudige tekst vertelt wat er te zien is en sluit goed aan bij de doelgroep. Deel uit een serie van dertig thematische prentenboekjes die horen bij het vernieuwde en uitgebreide taalontwikkelingsprogramma 'Dag Jules'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia