Boek
Nederlands

Jules en de mijter van sint

+1
Jules en de mijter van sint
×
Jules en de mijter van sint Jules en de mijter van sint

Jules en de mijter van sint

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules maakt een mijter voor Sinterklaas. Hij zet de mijter bij zijn schoen samen met een wortel voor het paard en zijn verlanglijstje. Oblong hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Jules en de mijter van sint
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2012
[16] p. : ill.
ISBN
9789055355563 (hardback)

Besprekingen

Oblong prentenboekje van stevig karton met twee afgeronde hoeken, waarin peuter Jules samen met papa en mama een mijter heeft gemaakt voor Sinterklaas. Die mijter zet hij samen met zijn schoentje en zijn verlanglijstje klaar voor de Sint. Wanneer Sinterklaas de volgende dag Jules klas bezoekt, blijkt dat hij de mijter van Jules écht draagt. Dit duidelijke, gestructureerde prentenboekje wordt enerzijds verteld door de heldere (klare lijn) illustraties die in een dunomlijnd kader op de rechterpagina staan, en anderzijds door de eenvoudige, op de linkerpagina gedrukte tekst. Het maakt deel uit van een taalontwikkelingsprogramma voor peuters, dat vernieuwd is naar een totaalmethode waarin ook andere leergebieden aan bod komen. Ieder boekje heeft een bepaald thema. In de vernieuwde reeks 'Dag Jules!'* zijn inmiddels drie sets van tien delen verschenen. Naast de boekjes zijn allerlei ondersteunende materialen beschikbaar voor gebruik op peuterspeelzalen en kinderopvang. De auteur heeft reed…Lees verder

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia