Boek
Nederlands

Jules en zijn knuffels

+1
Jules en zijn knuffels
×
Jules en zijn knuffels Jules en zijn knuffels

Jules en zijn knuffels

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules verhuist al zijn knuffels naar de kamer van zijn zus. Maar dan is zijn eigen kamer ineens wel erg leeg. Oblong hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Knuffels
Titel
Jules en zijn knuffels
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2012
[16] p. : ill.
ISBN
9789055355648 (hardback)

Besprekingen

Peuter Jules verhuist al zijn knuffels naar de kamer van zijn zus Marie. Eerst zijn grote beer. Daarna brengt hij schaap, hond en kip naar hun nieuwe huis. Maar dan vindt Jules kamer ineens wel erg leeg... Gelukkig kun je ook terug verhuizen. Verhaal passend bij de belevingswereld van peuters. De omkaderde prenten op de rechterpagina versterken de tekst die ernaast staat. De ingekleurde tekeningen in zwarte lijnen zijn simpel van vorm en uitstraling. Ze hebben geen strakke lijnen, zijn mooi van kleur en de kleuren vullen het hele kader. Een voor peuters handzame uitgave met kartonnen bladzijden met twee afgeronde hoeken en oblong formaat. Voorop een niet omkaderde gekleurde tekening van Jules met zijn knuffels. Deel uit een serie van dertig thematische prentenboekjes die horen bij het vernieuwde en uitgebreide taalontwikkelingsprogramma 'Dag Jules'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties