Boek
Nederlands

Jules heeft een dikke buik

+1
Jules heeft een dikke buik
×
Jules heeft een dikke buik Jules heeft een dikke buik

Jules heeft een dikke buik

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules gaat met zijn moeder op kraamvisitie bij tante Fien. Hij wil zelf ook een baby krijgen en stopt een ballon onder zijn trui. Oblong hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Baby's
Titel
Jules heeft een dikke buik
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2012
[16] p. : ill.
ISBN
9789055355655 (hardback)

Besprekingen

Jules gaat met zijn moeder op kraamvisite bij tante Fien. Ze nemen bloemen mee en een cadeau. Er is een meisje geboren en ze is heel klein. Jules wil ook een baby: hij stopt een ballon onder zijn trui en loopt er trots mee rond. Als de ballon knalt, is Jules' buik weer dun. De baby is geschrokken en huilt. Gelukkig heeft Jules een rammelaar voor haar meegebracht. Oblong hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken. Op iedere rechterpagina staat een eenvoudige, krachtige, kleurrijke, humoristische, omkaderde illustratie, die de korte tekst op de linkerpagina prima aanvult. Herkenbaar voor peuters en een aardig boek om ze voor te bereiden op een kraambezoek. Deel uit een serie van dertig thematische prentenboekjes die horen bij het vernieuwde en uitgebreide taalontwikkelingsprogramma 'Dag Jules'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties