Boek
Nederlands

Jules in het bos

+1
Jules in het bos
×
Jules in het bos Jules in het bos
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als Jules met opa gaat wandelen in de herfst, regent het eikels in het bos. Kartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Herfst
Titel
Jules in het bos / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2013 | Andere uitgaven
[16] p. : ill.
ISBN
9789055355525 (hardback)

Besprekingen

Jules vraagt opa samen te wandelen in het bos. Hond Theo mag ook mee. Met regenjas en laarzen aan vanwege de donkere regenwolken voelt Jules opeens een tik op zijn hoofd. 'Dat was geen regendruppel, zegt opa. Er viel een eikel op je hoofd'. Dan begint het hard te waaien, opent opa de paraplu en regent het eikels. Oblong, hardkartonnen, klein formaat prentenboek met twee afgeronde hoeken. Op de rechterpagina's staan de duidelijke, zwartomlijnde illustraties in kleur die het verhaal volgen. De bomen hebben eerst gekleurde eivormige kruinen zonder blad, later met blad. De neuzen zijn opvallend groot en de grijze vorm op de wang van opa blijkt een snor. Korte zinnen staan in een ruime schreefloze letter tegen een witte achtergrond op de linkerpagina. Deel uit een serie prentenboeken over Jules, die horen bij een taalontwikkelingsprogramma. Met een aantrekkelijk gekleurd uiterlijk in herfstsfeer. Heruitgave in iets groter formaat. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Jules in het bos

In de lucht hangen donkere wolken en het lijkt alsof het gaat regenen. Dat weerhoudt Jules en zijn opa er niet van om, gehuld in regenjas en laarzen, naar buiten te gaan. Het is immers herfst, het moment waarop de blaadjes in het bos prachtige kleuren krijgen. De dikke regendruppel die Jules plots op zijn hoofd voelt, blijkt een eikel te zijn. Gelukkig heeft opa een paraplu meegenomen. Wanneer het heel hard begint te waaien beschermt deze hen tegen de regen van neervallende eikels. Dit kartonboekje maakt deel uit van een taalontwikkelingsprogramma voor kleuters. De duidelijke illustraties beslaan het grootste deel van elk blad. Korte teksten sluiten hier dicht bij aan. De laatste prent biedt een ruimere kijk op de herfst in het bos. Ze nodigt uit om, dicht naast elkaar gezeten, te zoeken en te vertellen. Ook dit deel uit de ‘Dag Jules’–reeks schetst een herkenbare wereld op papier en biedt de mogelijkheid om via taal de buitenwereld naar binnen te brengen.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties