Boek
Nederlands

Onverwacht bezoek voor Jules

+1
Onverwacht bezoek voor Jules
×
Onverwacht bezoek voor Jules Onverwacht bezoek voor Jules

Onverwacht bezoek voor Jules

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Als Jules ontdekt dat een egel aaien pijn doet, aait hij liever zijn hond. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dieren, Egels
Titel
Onverwacht bezoek voor Jules / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Meerhout: Zwijsen-Infoboek, 2003
[10] p. : ill.
ISBN
90-5535-149-0

Besprekingen

In Onverwacht bezoek voor Jules zien we Jules met een hond op de cover. In het verhaaltje zit Jules met de hond in de tuin. Plots horen ze geritsel en na een tijdje komt er een egel tevoorschijn die een regenworm opeet. Wanneer Jules de egel wil aaien, prikt hij zich. De zoekplaat situeert zich in een dierenwinkel en we zien Jules tussen het honden-, katten-, en vissenvoer. [Karin Van Camp]
Jules zit samen met zijn hond op de bank in de tuin. Hij aait het dier omdat deze zo lekker zacht aanvoelt. Dan hoort hij geritsel in de struiken en er verschijnt een egel. Jules wil de egel ook aaien maar merkt dat dat helaas niet kan. Hij laat de egel terug kruipen en bemoeit zich verder met zijn hond. Hardkartonnen boekje met twee afgeronde hoeken, bestemd om aan jonge kinderen voor te lezen. De eenvoudige tekeningen zijn herkenbaar voor de doelgroep, het taalgebruik is net als het verhaal eenvoudig. Achterin het dunne boekje staat over twee pagina's een zoekplaat die niet direct bij het verhaal hoort, maar wel over dieren gaat. De lezer kan aanwijzen waar bepaalde losstaande objecten in de dierenwinkel thuishoren. Op de voorkaft staan Jules en zijn hond lachend naar de lezer te kijken. Deel uit een serie van tien*.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties