Boek
Nederlands

Siepie

Annie M.G. Schmidt (auteur), Fiep Westendorp (illustrator)
Elf verhalen over Jip en Janneke en poes Siepie. Ze willen Siepie uitlaten met een touw, proberen met Siepie in de poppenwagen te gaan wandelen, vieren Siepies verjaardag en beleven nog meer grappige avonturen met de poes. In oblong formaat met kleurrijke tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Siepie
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Illustrator
Fiep Westendorp
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2020
38 p. : ill.
ISBN
9789045124704 (hardback)

Besprekingen

Geïllustreerde oblong uitgave waarin elf Jip en Janneke-verhaaltjes verzameld zijn rond Siepie, de poes van Janneke. In het eerste verhaal ontmoet Jip Siepie voor het eerst en willen ze de poes uitlaten. Maar dat is geen succes. In andere verhaaltjes wordt Siepie als een pop in de poppenwagen gelegd, vieren ze Siepies verjaardag, krijgt ze jonge poesjes en beleven de buurkinderen nog meer kleine avonturen met de poes. Vaak is ook Jips hond Takkie van de partij. De verhalen zijn afkomstig uit de grote verzamelbundel 'Jip en Janneke' en ook terug te vinden in de vier losse delen over het tweetal. Ook al zijn de verhalen uit de jaren vijftig van de vorige eeuw, ze zijn nog steeds herkenbaar voor huidige kinderen. In deze bundel zijn enkele van de karakteristieke tekeningen in zwart-wit opgenomen, maar de meeste illustraties zijn in kleur. De verhalen beslaan gemiddeld drie pagina's, met de tekst gedrukt in twee kolommen en steeds voorzien van een paginagrote en nog enkele kleinere illust…Lees verder

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties