Boek
Nederlands

Evil star

Anthony Horowitz (auteur)
+1
Evil star
×
Evil star Evil star
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Matt is een van de vijf kinderen die de terugkeer van de boosaardigen 'Ouden' kunnen verhinderen. Hij gaat naar Peru om te voorkomen van de schurk Salamanda de poort naar het rijk van de 'Ouden' opent. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Evil star
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Evil star
Uitgever
Antwerpen: Facet, 2007
316 p.
ISBN
9789050164986

Besprekingen

Matt Freeman is een van de vijf kinderen die is uitverkoren om de terugkeer van de ‘Ouden’, boosaardige bovennatuurlijke wezens, te verhinderen. In het voorgaande deel (Raven’s Gate*) is hem dat gelukt, maar Matts avonturen zijn niet ten einde. Ditmaal wordt hij naar Peru gestuurd, om daar samen met Pedro, de tweede van ‘De Vijf’, te voorkomen dat de duivelse zakenman Salamanda de poort naar het rijk van de Ouden opent. De auteur is internationaal vermaard om zijn horror- en avonturenboeken voor jongeren. Ook deze roman is weer spannend van begin tot eind, al is het thema (doodgewone jongen moet de wereld redden) natuurlijk niet erg origineel. Het is aan de spanningsopbouw goed te merken dat de auteur ervaring als scriptschrijver heeft. Door de aandacht voor de colour locale van Engeland en Peru krijg je het gevoel middenin het verhaal te staan. De auteur gebruikt bestaande mythen en locaties (o.a. Incasteden en de Nazcawoestijn) en geeft er vervolgens zijn eigen draai aan. Wie wel va…Lees verder

De kracht van vijf. Evil Star

Na zijn avonturen in het eerste boek van 'De kracht van vijf', heeft Matt Freeman, dankzij bemiddeling van het geheime genootschap Nexus, een nieuwe thuis gevonden bij zijn vriend Richard Cole, de journalist. Op school wordt hij echter als een buitenbeentje beschouwd en hij heeft het niet gemakkelijk. Al snel wordt hij opnieuw geconfonteerd met kwade machten die hem proberen te vernietigen. Volgens Nexus bestaat er een tweede poort van waaruit de Ouden de wereld zouden kunnen binnendringen. Matt en Richard reizen af naar Peru om het dreigende onheil te stoppen en al snel belanden ze in een bloedstollend avontuur waarin de vrienden van elkaar worden gescheiden en het al snel duidelijk wordt dat er een verrader is bij Nexus. Maar Matt maakt ook kennis met Pedro, die net zoals hij deel uitmaakt van de vijf kinderen die met hun bovennatuurlijke krachten de strijd tegen het kwaad kunnen aangaan. Ook in dit boek wordt je als lezer op de typische Horowitz-manier dadelijk meegesleept in ee…Lees verder

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore (Groot-Londen), 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz had op zijn negen jaar een klacht ingediend voor aanranding. Hij werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries.

De M…Lees verder op Wikipedia