Boek
Nederlands

Een bibliotheek aan zee

Ashley Hay (auteur), Ineke Van Bronswijk (vertaler)
In 1948 in een Australisch kustdorpje probeert een vrouw het verlies te verwerken van haar man die tijdens en na de oorlog veilig bij de spoorwegen werkte maar overleed bij een treinongeluk.
Titel
Een bibliotheek aan zee
Auteur
Ashley Hay
Vertaler
Ineke Van Bronswijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The railwayman's wife
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2017
318 p.
ISBN
9789402725209 (paperback)

Besprekingen

Het verhaal speelt zich af in 1948 in Thirroul, een Australisch kustdorpje niet ver van Sydney. Mac, die tijdens en na de oorlog veilig bij de spoorwegen werkte, overlijdt plotseling bij een treinongeluk. Zijn vrouw Anikka begint de zorg voor hun dochter van tien te combineren met een baan in een lokale bibliotheek. Daardoor komt ze in aanraking met literatuur en met bezoekers zoals Roy, een voormalige leraar die zijn oorlogstrauma probeert te verwerken en weer gedichten te gaan schrijven. Samen met andere personages, die met hun eigen rouw en verdriet leren om te gaan, maken de hoofdpersonen een zoektocht naar de kleine dingen die weer betekenis aan hun leven geven, wat door een alwetende verteller wordt beschreven. In het melancholische verhaal, dat zich soms wat traag ontwikkelt, zijn er veel verwijzingen naar verschillende literaire werken, bij voorbeeld naar 'Kangaroo' van D.H. Lawrence dat hij in Thirroul schreef. Er is ook een artikel van de auteur te vinden, waar ze over het t…Lees verder

Over Ashley Hay

Ashleyhay is een civil parish in het bestuurlijke gebied Amber Valley, in het Engelse graafschap Derbyshire met 118 inwoners.

Lees verder op Wikipedia