Boek
Nederlands

Vlaanderen anders bekeken

Aster Berkhof (auteur), Anton Pieck (illustrator)
Door middel van zijn kleurrijke fantasie en zijn levendige herinneringen neemt Anton Pieck ons mee op een ontdekkingstocht door Vlaanderen en leert hij ons Vlaanderen op een andere manier bekijken.Aster Berkhof schildert in zijn meeslepende tekst allerlei facetten van Vlaanderen en de Vlamingen.
Titel
Vlaanderen anders bekeken / Aster Berkhof ; met tek. van Anton Pieck
Auteur
Aster Berkhof
Illustrator
Anton Pieck
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Elsevier, 1983
126 p. : ill.
ISBN
90-10-04713-X

Over Aster Berkhof

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Marc Gemis

Aster Berkhof, pseudoniem van Lodewijk Paulina (Lode) Van Den Bergh (Rijkevorsel, 18 juni 1920 – Brasschaat, 29 september 2020), was een Belgische schrijver. Hij was lange tijd een der meest gelezen auteurs in Vlaanderen.

Biografie

Jeugd

Lode Van Den Bergh volgde lager onderwijs in de gemeenteschool van Rijkevorsel Sint-Jozef, waar zijn vader hoofdonderwijzer was en zijn moeder onderwijzeres. Hij groeide op in een welgesteld gezin. Zijn moeder kwam immers uit een aristocratische boerenfamilie. Haar vader, Jan Leestmans, was vele jaren burgemeester geweest van Merksplas. Reeds in zijn jeugd voelde hij zich onbehaaglijk bij het grote verschil in welstand tussen zijn wereld en die van de andere jongens. Dit onbehaaglijk gevoel is hem zijn hele leven bijgebleven en zo kwam hij met zijn pen in opstand tegen onrechtvaardigheid.

Hij studeerde in de richting Grieks-Latijnse humaniora aan he…Lees verder op Wikipedia