Boek
Nederlands

Groenland. 2

Bartel Van Riet (auteur)
In 'Groenland 2' laat Bartel zien hoe je met simpele middelen een kleine tuin, patio, moestuin, balkon, raam, muur, dak of gevel kan omtoveren tot je eigen groene stadsoase. Geen ingewikkelde materie, maar korte teksten met toepasbare tips over o.a. beplanting, moes- en diervriendelijk tuinieren, zaaien en stekken.
Titel
Groenland. 2
Auteur
Bartel Van Riet
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Van Halewyck, 2013
240 p. : ill.
ISBN
9789461311078 (paperback, Van Halewyck) 9789058775061 (paperback, Forte)

Besprekingen

Sinds 2011 is Groenland een zeer populair televisieprogramma op België één. Niet alleen het format over groen- en tuinbeleving, maar ook de sympathieke, authentieke presentator Bartel Van Riet spreken een breed publiek aan. In 'Groenland 2'* laat Bartel zien hoe je met simpele middelen een kleine buitenruimte – tuin, patio, moestuin, balkon, raam, muur, dak of gevel – kan omtoveren tot je eigen groene stadsoase. Geen ingewikkelde materie, maar korte teksten met toepasbare tips over o.a. beplanting, moes- en diervriendelijk tuinieren, zaaien en stekken. Hoe maak je een zaadbom, mosgraffity of insectenhotel, hoe maak je je eigen (on)kruidsoep, en hoe wordt elk seizoen een buitenfeest? Ook voor de luie tuinier en voor een klein budget staan er tal van ideeën in. Volgens Bartel is een tuin bovenal om van te genieten, ontspannen en om uit te smullen. En met dit vriendelijke en toegankelijke boek, zal dat zeker lukken. Het is een feest om te lezen en naar te kijken. Voor de beginnende en d…Lees verder

Over Bartel Van Riet

CC BY 3.0 - Foto van/door Filip Naudts

Bartel W. H. Van Riet (Grobbendonk, 1982) is een Belgisch natuurwerker, landschapsarchitect en televisiepresentator.

Biografie

Van Riet studeerde regentaat lo. Hij werkte jaren in het Vlaams bosbeheer. De VRT gaf hem de kans ook 'groene' programma's te maken, voor jongeren en een breder publiek, waarin hij een tussentaal aanhoudt. Intussen werd hij voltijds landschapsarchitect.

Van Riet had een aantal maanden een relatie met Joy Anna Thielemans.

Televisiewerk

Van Riet maakte in 2010 zijn tv-debuut als presentator van de educatieve realityreeks X-treem, waarin hij voor de openbare jeugdzender Ketnet een demonstratie geeft van survivaltechnieken in het bos, van kamperen, een kampvuur maken, voedsel vergaren en bereiden tot vlotbouw en -varen.

De reeks kreeg een sequel waarin hij met vijf jonge kinderen uitrukt om hen al doende de technieken aan te leren.

I…Lees verder op Wikipedia