Boek
Nederlands

Muziek in de pannen

Bette Westera (auteur), Job van Gelder (illustrator)
+1
Muziek in de pannen
×
Muziek in de pannen Muziek in de pannen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
In elf grappige, korte en lange versjes komen thema's aan bod als de herfst, uitvinden, wonen en muziek. Met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Muziek in de pannen
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Job van Gelder
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2017
[24] p. : ill.
ISBN
9789048732647 (hardback)

Besprekingen

Een bundel (in prentenboekformaat) met elf gedichten, passend bij de ankerverhalen over start, herfst, doen alsof, wonen, uitvinden en muziek uit de kleutermethode Schatkist. Alle gedichten staan in sfeervolle illustraties over dubbele bladzijden. Ze variëren in lengte van 8 tot 32 regels. De rijmschema’s kennen twee vormen: aabbcc en abcb. De gedichten staan in korte zinnen en zijn in vlotte stijl geschreven, waardoor ze gemakkelijk voor te lezen zijn. Ze zijn humoristisch en fantasierijk. Dat geldt ook voor de kleurige en sfeervolle illustraties die mooi aansluiten bij de inhoud. Op het omslag staat een illustratie uit het binnenwerk. In dezelfde uitvoering en opzet verschenen 'Mijn raam is een schilderij'* van Riet Wille en 'Ieder uur een avontuur'** van Frank van Pamelen. Voor jonge kinderen leuke gedichten van een Gouden Griffel winnares, waarin ze zich zullen herkennen. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia