Strip Nederlands

Casper en Hobbes

Bill Watterson (auteur)

Casper en Hobbes

Bill Watterson (auteur)
In de reeks:

Alle exemplaren uitgeleend

Originele zwartwittekeningen voor de zondagsafleveringen van Casper en Hobbes, met de definitieve versies in kleur, voorzien van commentaar door de Amerikaanse tekenaar. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Casper en Hobbes
Auteur
Bill Watterson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Calvin and Hobbes
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Koper comics, 2014
[120] p. : ill.
ISBN
9789492138002 (paperback)

Besprekingen

Het jongetje Casper en zijn beste vriend en huisgenoot de, zeer menselijke, tijger Hobbes delen lief en leed in hoofdzakelijk huiselijke situaties. Humoristische strip, waarin kinderen hun eigen ondeugden en angsten zullen herkennen. De gags varie͏̈ren in lengte van één plaatje tot meer pagina's. De bladindeling is wisselend, van een tot vier plaatjes per rijtje, meestal omkaderd. Karikaturaal getekend, waarbij tekst en tekeningen elkaar goed aanvullen. Een gedeelte van de strips is voorgepubliceerd in diverse dag- en weekbladen, waaronder Trouw en Sjors en Sjimmie.

Over Bill Watterson

William B. 'Bill' Watterson II (5 juli 1958) is een Amerikaanse cartoonist en de auteur van de stripreeks Casper en Hobbes. Kenmerkend voor hem zijn zijn controversiële standpunten omtrent het auteursrecht van zijn strips.

In de vroege jaren van zijn carrière maakte hij verschillende tekeningen en bijkomende bijdragen voor Target: The Political Cartoon Quarterly. Zijn carrière als cartoonist liep van 1985 tot 1995. Hij trok zich eind 1995 terug met een korte verklaring voor krantenredacteurs en zijn fans, dat hij vond dat hij alles al bereikt had wat hij kon in het stripmedium.

Lees verder op Wikipedia