Boek
Nederlands

Schijn van kans

Charles Den Tex (auteur)
+1
Schijn van kans
×
Schijn van kans Schijn van kans

Schijn van kans

In de reeks:
Genre:
De eigenaar van een kleine, in fusies en overnames gespecialiseerde bank weet een grote opdracht in de wacht te slepen die een grote concurrent ook graag had willen hebben.
Onderwerp
Banken
Extra onderwerp
Banken (volw. verhalend)
Titel
Schijn van kans
Auteur
Charles Den Tex
Taal
Nederlands
Editie
13
Uitgever
Breda: World Editions, 2013 | Andere uitgaves
412 p. ; 15 cm
Aantekening
Zakformaat
ISBN
9789462370098 (hardback)

Besprekingen

Charles den Tex is auteur van wat financiële thrillers heet, wat inhoudt dat je als lezer in de loop van het verhaal aardig wat knowhow over het bankwezen en trustfondsen krijgt te verwerken. Maar geen nood, de auteur is een gedegen vakman die technische gegevens en spanning met elkaar weet te verzoenen, en dit dankzij een vlotte en gedreven stijl en mooi uitgebalanceerde karakters die spreken met een eigen stem. Na reeds een viertal werken in hogervermeld genre is het tevens bewonderenswaardig dat de schrijver telkens weer op een geheel andere wijze zijn thema weet te benaderen en niet in de val trapt van de bloedloze mix van genoegzaam gekende ingrediënten. Dat maakt dat de klad er nog lang niet inzit en dat verrassingen nooit uit de lucht zijn.

Ernst Dellenge is eigenaar van Standard Capital, een kleine maar gerenommeerde bank op het gebied van fusies en overnames. Tegen alle verwachtingen in lukt het hem om voor de neus van de machtige Nederland Europabank een lucratieve op…Lees verder
'Waar veel geld is, is misdaad vlakbij.' Communicatie- en managementadviseur Den Tex schrijft financiële thrillers waarbij hij gebruik maakt van zijn eigen ervaringen in het bedrijfsleven. In deze thriller komt Ernst Dellenge, eigenaar van de kleine gerenommeerde, in fusies en overnames gespecialiseerde bank Standard Capital, in de problemen met de grote Nederland Europa Bank. Hij weet een grote opdracht in de wacht te slepen die deze grote concurrent ook graag had willen hebben. Wanneer zijn jonge en talentvolle medewerkster Matti Verdonk hem met een gebroken nek in de badkamer vindt (een ongeluk?), moet ze alleen verder met de opdracht. Een goed geschreven, sfeervol en boeiend misdaadverhaal, zonder veel geweld maar met een goed doordacht plot. Gebaseerd op een idee van Aad Jacobs (ex-topman van de ING Groep) die daartoe werd aangezet door Astrid Joosten, aldus de auteur. Drievoudig Gouden Strop-winnaar. Gebonden uitgave op klein formaat met leeslint, kleine druk.