Boek
Nederlands

Surf!

Chris Vick (auteur), Linda Broeder (vertaler)
+1
Surf!
×
Surf! Surf!
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Sam is met zijn familie van Londen naar Cornwall verhuisd. Daar ontmoet hij Jade, die gek is op surfen. Om haar te imponeren neemt Sam steeds meer risico's. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Surf!
Auteur
Chris Vick
Vertaler
Linda Broeder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Kook
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2016
381 p.
ISBN
9789025761936 (paperback)

Besprekingen

Als de nerdy Sam (15) verhuist van Londen naar een kustplaatsje, wordt hij verliefd op zijn coole en mysterieuze buurmeisje Jade. Zij heeft een grote passie voor surfen en is al tijden op zoek naar de Duivelshoorns, een legendarische en moeilijk bereikbare surfspot. Om haar hart te veroveren, leert Sam ook surfen en trekt zo veel mogelijk met haar en haar onbetrouwbare vrienden op. Wanneer Sam een oude zeekaart vindt van de Duivelshoorns, begint het avontuur pas echt… Een mager, wat clichématig verhaal over een jongen die heel ver gaat om het hart van het meisje van zijn dromen te veroveren. Naarmate hij dichter bij zijn doel komt, wordt hij steeds onsympathieker. Dat Jade hem vaak links laat liggen, haar vrienden hem inzetten voor illegale praktijken en hij steeds moet liegen tegen zijn moeder maakt hem niets uit, wat niet overtuigend overkomt. De bijpersonages komen niet echt uit de verf en zijn lastig uit elkaar te houden. Het verhaal moet het vooral hebben van de spetterende actie…Lees verder

Surf!

Tegen zijn zin verhuist de vijftienjarige Sam met zijn moeder en halfzusje Tegan van Londen naar Cornwall. Ze woonden er vroeger, maar daar herinnert hij zich niets van. Naast hun afgelegen huisje woont Jade samen met haar vader en een hond. Het meisje neemt hem op sleeptouw langs de kust. Ze is wild van surfen en steeds op zoek naar bijzondere golven. Sam is geïntrigeerd door het eigengereide meisje, dat hem heel wat last bezorgt. Ze introduceert hem bij haar surfvrienden, zodat hij zich thuis begint te voelen. Al snel geraakt ook hij geboeid door de golven en wil hij leren surfen. Zijn moeder probeert hem angstvallig van het water weg te houden, waardoor hij alleen maar stiekem kan gaan surfen. Hij overwint zijn angsten en brengt het er als groentje niet slecht vanaf. Jade en haar vrienden dromen ervan te gaan surfen op de monstergolven bij de legendarische Duivelshoorns. Is dat niet de plek waar Sams vader jaren geleden op zee is omgekomen?

'Surf' is een meeslepend ve…Lees verder