Boek Nederlands

Permacultuur in je moestuin

Christopher Shein (auteur), Julie Thompson (medewerker)

Permacultuur in je moestuin

Christopher Shein (auteur), Julie Thompson (medewerker)
Het eerste permacultuur moestuinboek, geschikt voor het Nederlandse klimaat.
Een praktisch tuinierboek voor beginnende groene vingers en geoefende tuiniers, stap voor stap naar een moestuingeënt op permacultuur principes.
Permacultuur in je moestuin behandelt veel soorten fruit, groentes en kruiden. Het boek wijst je de weg naar een veerkrachtige samenhang in je tuin: Hoe je slimme comb
Titel
Permacultuur in je moestuin
Auteur
Christopher Shein
Medewerker
Julie Thompson 1962-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The vegetable gardener's guide to permaculture : creating an edible ecosystem
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Van Arkel, 2014
264 p. : ill.
ISBN
9789062245352 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Een zeer uitgebreid boek waarbij wordt uitgegaan van een vorm van tuinieren volgens de principes van de permacultuur. De schrijver woont in Californië en gebruikt zijn eigen tuin(en) als voorbeeld. Lucas Brouns en Maranka Spoor, specialisten in de permacultuur, hebben het boek vertaald en sterk bewerkt voor onze klimaatomstandigheden. De principes van deze vorm van tuinieren worden uitgebreid beschreven. Het komt erop neer dat je zowel in je tuin als op het balkon eetbare planten kunt kweken. Het uitgangspunt is een gezonde grond, goede combinaties van planten en een goed evenwicht tussen nuttige insecten en planten. Een boek dat past in de huidige opvatting van moestuinieren en voor de nodige kennis en achtergrond zorgt. Complimenten voor de vertalers/bewerkers die ervoor zorgden dat het boek ook hier gebruikt kan worden. Bevat veel kleurenfoto's en illustraties in kleur en zwart-wit. Met register.