Boek
Nederlands

Het kerstclowntje

Coby Hol (auteur)
+1
Het kerstclowntje
×
Het kerstclowntje Het kerstclowntje

Het kerstclowntje

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Stijn kiest een clowntje uit voor in de kerstboom. 's Nachts maakt het clowntje Stijn wakker. Prentenboek met gekleurde illustraties in collagetechniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Het kerstclowntje / tekst en ill. Coby Hol
Auteur
Coby Hol
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le clown de Noel
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2003
[26] p. : ill.
ISBN
9789058381996 (hardback)

Besprekingen

Wanneer Stijn met zijn mama kerstversiering gaat kopen, krijgt hij een clowntje om in de kerstboom te hangen. Maar Stijn hangt dat clowntje niet meteen in de kerstboom. Hij speelt er mee, neemt het mee naar bed en beleeft er dan -- in zijn droom? -- allerlei avonturen mee. Zo laat het clowntje de sneeuwwens van Stijn in vervulling gaan. Samen maken ze een sneeuwman en rijden met de slee. Bovendien ontmoeten ze de Kerstman en helpen hem bij het bezorgen van de pakjes. Als beloning krijgen het clowntje en Stijn een warme kerstmannenmuts. Wanneer Stijn de volgende morgen wakker wordt, hangt zijn clowntje in de boom en draagt hij de muts.

Het boekje is mooi geïllustreerd met collages waarbij papier met een verschillende textuur over elkaar wordt gelegd. Dit leidt tot bijzondere effecten die qua sfeer erg goed bij de kerstperiode aansluiten. De kleuren doen dat ook: rode en groene tinten voor de kerstbladzijden, lichtblauw en wit voor de sneeuwbladzijden, maar telkens opgefleurd doo…Lees verder
Het is bijna Kerstmis. Stijn en mama kopen versiering voor de kerstboom; Stijn kiest een clowntje uit. Hij hangt het niet in de boom, maar speelt ermee en neemt het mee naar bed. 's Nachts maakt het kerstclowntje Stijn wakker: het sneeuwt. Stijn en het kerstclowntje maken een sneeuwpop en sleeën de helling af. Ze komen de kerstman tegen. Prentenboek in de typische scheurstijl van Coby Hol. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Coby Hol

Coby Hol (Leiden, 1943 – Gouda, 29 januari 2012) was een Nederlandse kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Levensloop

Hol volgde de opleiding Vrij tekenen en schilderen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en haalde vier onderwijsakten in creatieve vakken. Zij was 25 jaar vakleerkracht Handvaardigheid.

Vanaf 1989 schreef en illustreerde Hol prentenboeken. In haar debuut De Zonnehoeve spelen haar kinderen de hoofdrol. Haar werk richtte zich op peuters en jonge kleuters. Coby maakte vooral collages met stukjes gescheurd of geknipt papier, vaak handgeschept papier uit Japan. Haar bekendste titels zijn Een ster met een geheim, Een licht in de nacht, Pietje Pedro helpt Sint en Paashaas, waar blijf je toch?

Veel van haar prentenboeken zijn vertaald in het Frans, Duits, Engels, Portugees, Italiaans, Noors, Deens, Japans en Koreaans.

Hol was getro…Lees verder op Wikipedia