Boek
Nederlands

Pietje Pedro en het geheim van Sint

Coby Hol (auteur)
+1
Pietje Pedro en het geheim van Sint
×
Pietje Pedro en het geheim van Sint Pietje Pedro en het geheim van Sint

Pietje Pedro en het geheim van Sint

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Sinterklaas voelt zich een beetje eenzaam. Hij mist zijn paard, maar die past niet in huis. Pietje Pedro heeft een idee en gaat naar het dierenasiel. Zal hij Sinterklaas kunnen opvrolijken? Vierkant prentenboek met kleurrijke collages. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Pietje Pedro en het geheim van Sint / tekst en ill. Coby Hol
Auteur
Coby Hol
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2013
[28] p. : ill.
ISBN
9789058389039 (hardback)

Besprekingen

Op een avond gaat de Sint weg van tafel zonder zijn eten te hebben aangeraakt. De Pieten zijn bezorgd en denken dat hij misschien ziek is. Pietje Pedro vraagt de Sint of hij een dokter wil. ‘“Nee,” zegt Sint, “ik ben niet ziek, ik voel me alleen zo leeg.”’ Pietje Pedro denkt dat een hondje zou kunnen helpen en hij haalt uit het asiel degene die de meeste pepernoten opeet. De Sint is heel blij met Pepernoot, hij laat hem de cadeaukamer zien en belooft dat hij mee op tocht mag gaan als ze geschenken uitdelen. De Pieten laten Pepernoot uit en mogen ook met hem spelen.
Coby Hol wilde in Pietje Pedro en het geheim van Sint waarschijnlijk een zorgzame relatie tussen de Pieten en de Sint voorstellen, vergelijkbaar met een vader-zoonrelatie. Het resultaat is echter te eenzijdig. Pietje Pedro is bezorgd om de Sint en doet veel om voor hem te zorgen, maar de Sint schenkt al zijn aandacht aan zijn paard en zijn nieuwe hond. In een van de laatste prenten zien we de Sint voorop rijden …Lees verder
Sinterklaas voelt zich niet lekker en wil niks eten. Hij is niet echt ziek, maar hij voelt zich een beetje eenzaam. Hij mist zijn paard, maar het dier is natuurlijk te groot om in huis te halen. Pietje Pedro heeft een idee en gaat op zoek naar een oplossing. Hij haalt een hondje uit het asiel en hoopt dat Sinterklaas zich zo wat minder eenzaam zal voelen. En zijn plannetje lijkt te werken! Vierkant, stevig gebonden prentenboekje. De kleurrijke illustraties, opgebouwd uit stukjes geknipt en gescheurd papier, vullen het overgrote deel van de bladzijden en sluiten goed aan bij de tektst. De afbeeldingen zijn ook prima als praatplaten te gebruiken. Een erg leuk kijk- en voorleesboek voor peuters. Over Pietje Pedro verschenen al drie prentenboeken, o.a. 'Pietje Pedro en de mijter van Sint'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Pietje Pedro en het geheim van de Sint

De Sint heeft geen honger, geen dorst, hij zit maar wat voor zich uit te staren en het is bijna zes december. Pietje Pedro is zeer bezorgd en probeert uit te zoeken wat er scheelt met de Sint. En plots ontdekt Pietje Pedro wat de Sint mist: een kameraadje die zijn voeten in bed verwarmt ... Een hondje maakt hem weer blij en gelukkig.
Dit is het derde boekje over 'Pietje Pedro'. Eenvoudig en simpel verteld met de zo eigen collage-illustraties van Coby Hol. Maar toch zijn ze niet meer wat ze vroeger waren, ze ogen te keurig en te vlak. Ook de pakjes uit zijdepapier geknipt, zijn mooi maar een beetje saai. Leuk maar niet boeiend.
Coby Hol is in 2012 overleden.

Over Coby Hol

Coby Hol (Leiden, 1943 – Gouda, 29 januari 2012) was een Nederlandse kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Levensloop

Hol volgde de opleiding Vrij tekenen en schilderen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en haalde vier onderwijsakten in creatieve vakken. Zij was 25 jaar vakleerkracht Handvaardigheid.

Vanaf 1989 schreef en illustreerde Hol prentenboeken. In haar debuut De Zonnehoeve spelen haar kinderen de hoofdrol. Haar werk richtte zich op peuters en jonge kleuters. Coby maakte vooral collages met stukjes gescheurd of geknipt papier, vaak handgeschept papier uit Japan. Haar bekendste titels zijn Een ster met een geheim, Een licht in de nacht, Pietje Pedro helpt Sint en Paashaas, waar blijf je toch?

Veel van haar prentenboeken zijn vertaald in het Frans, Duits, Engels, Portugees, Italiaans, Noors, Deens, Japans en Koreaans.

Hol was getro…Lees verder op Wikipedia