Strip Nederlands

Een deken van sneeuw : een liefdesverhaal

Craig Thompson (auteur)

Een deken van sneeuw : een liefdesverhaal

Craig Thompson (auteur)

Alle exemplaren uitgeleend

Titel
Een deken van sneeuw : een liefdesverhaal
Auteur
Craig Thompson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Blankets
Uitgever
Amsterdam: Oog & Blik, 2004
[592] p. : ill.
EAN
9789054921196

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Puurs

zondag: 10:00 - 12:00
maandag: Gesloten
dinsdag: 14:00 - 20:00
woensdag: 14:00 - 20:00
donderdag: 14:00 - 20:00
vrijdag: 14:00 - 18:00
zaterdag: 10:00 - 12:00

Adres

Hondsmarkt 2
2870 Puurs-Sint-Amands
(Toon op kaart)

Contactgegevens

03 890 76 20
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Uitgeleend tot 05/03/2019
Uitgave
Oog & Blik, cop. 2004
Plaats in de bib
1e verdieping - strips volwassenen
THOM.CR

Besprekingen

De autobiografische striproman Een deken van sneeuw van Craig Thompson is een opvallende dikke pil waar de auteur zo'n drie jaar aan heeft gewerkt. Hij weigerde het boek in afzonderlijke albums te publiceren: "Ik wist dat het dan niet zou werken. Om in het verhaal op te gaan moet je het in zijn geheel lezen. Ik snap dat collega's zich vragen stellen omtrent de financiële haalbaarheid van zo'n project, maar verdraaid het zijn kunstenaars. Je moet toch iets overhebben voor je kunst".

De oorspronkelijke titel Blankets sluit veel nauwer bij de inhoud aan dan de Nederlandse Een deken van sneeuw. In het boek komen verschillende dekens aan bod, dekens die warmte en een schuilplaats bieden aan de letterlijk of emotioneel naakte mens. "Toen we jong waren deelden mijn broertje Phil en ik hetzelfde bed. Deelden is zacht uitgedrukt. We waren veroordeeld tot hetzelfde bed. We waren kinderen en we hadden er gewoon niets over te zeggen". De prenten tonen hoe die veroordel…Lees verder
Met zijn debuut 'Goodbye Chunky Rice' won Craig Thompson in Amerika prijzen en nominaties. 'Een deken van sneeuw' was zijn tweede boek, is drie jaar in de maak geweest en telt bijna zeshonderd pagina's. Het autobiografisch getinte stripverhaal speelt zich af op het platteland van Wisconsin, waar zijn broertje en hij worden opgevoed in de geest van de bijbel in een arm gezin. Hij wordt op school gepest en moet in de vakanties op kerkkamp. Op een winterkamp ontmoet hij Raina. Er ontwikkelt zich een relatie. Hij komt bij haar logeren en vol schuld, maar ook met blijdschap deelt hij met haar een deken. Eenmaal terug thuis en door de afstand dooft de liefde. Dit klinkt allemaal erg zwaar, maar Thompson weet het klaar te spelen alsof je door vers gevallen sneeuw loopt en zo nu en dan even wat dieper weg zakt. De zwart-wittekeningen ondersteunen en versterken het verhaal enorm en zijn van hoge kwaliteit. Dit vuistdikke boek is geen stripboek meer, maar een beeldroman in de ware zin van het w…Lees verder

Over Craig Thompson

Craig Thompson (Traverse City, 21 september 1975) is een Amerikaans auteur en tekenaar van grafische romans.

Zijn bekendste werken zijn Een deken van sneeuw uit 2003 en Habibi uit 2011.

Bibliografie

  • Good-bye, Chunky Rice (1999)
  • Bible doodles (2000)
  • Doot doot garden (2001)
  • Een deken van sneeuw (2003)
  • Carnet de voyage (2004)
  • Habibi (2011)
  • Ruimtekruimels (2015)
Lees verder op Wikipedia