Grote letter
Nederlands

De rechtvaardigen

David Baldacci (auteur)

De rechtvaardigen

In de reeks:
XL; 1545
Wanneer een geheim agent een collega moet opsporen achter wie alle geheime diensten aanzitten, twijfelt hij aan de motieven van zijn meerderen. Vierde deel uit de Camel Club-serie.
Extra onderwerp
Stone, Oliver ; personage
Titel
De rechtvaardigen
Auteur
David Baldacci
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Divine justice
Uitgever
Den Haag: Stichting Uitgeverij XL, 2009
2 dl.
ISBN
9789046305645

Andere formaten:

Besprekingen

John Carr was een prominent CIA-agent die zijn werk opgaf nadat door verraad van zijn superieuren zowel zijn vrouw als zijn dochter waren doodgeschoten. De CIA denkt dat hij dood is, maar hij noemt zich nu Oliver Stone en heeft net uit wraak de verraders doodgeschoten. Op de vlucht voor CIA en politie die een grootscheeps onderzoek zijn gestart, duikt hij onder in een afgelegen mijnstadje in Virginia; hij weet dat hij alleen hulp kan krijgen van de Camel Club. In Divine raakt hij bevriend met weduwe Abby Riker en wordt hem duidelijk dat daar veel vreemde dingen gebeuren. Alles lijkt te leiden naar de zwaar bewaakte Dead Rock gevangenis in de buurt. Het vierde deel in de Camel Club-romanserie van de Amerikaanse bestsellerauteur (1960). Opnieuw een spannend verhaal met een goede plot, dat in hoog tempo in ruim tachtig korte hoofdstukken via veel verwikkelingen en enige romantiek leidt naar een verrassende ontknoping. Redelijke vertaling.

Over David Baldacci

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

David Baldacci, (Richmond, Virginia 5 augustus 1960) is een Amerikaans auteur.

Biografie

Baldacci studeerde eerst Engels en geschiedenis aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde (1982). Hierna deed hij een rechtenstudie (afgestudeerd in 1986). Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies was hij gedurende negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C.. In 1996 debuteerde Baldacci met Het recht van de macht. Vanaf dat moment wijdde hij zich geheel aan het schrijven. Van zijn boeken zijn al meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Filmografie

  • Absolute Power (1997) - met Clint Eastwood als regisseur en hoofdrolspeler
  • Wish You Well (2013) - met Ellen Burstyn, Mackenzie Foy & Josh Lucas. David Baldacci als 1 van de producers. Wish…Lees verder op Wikipedia