Daisy
Nederlands

De groeten van Superguppie

Edward van de Vendel (auteur), Hilde Steenhaut (verteller)
+1
De groeten van Superguppie
×
De groeten van Superguppie De groeten van Superguppie
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Vijftig gedichten, waarin alledaagse dingen op een andere manier worden bekeken. Met zwart-wittekeningen met oranje als steunkleur. Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
Poëziebundels, humor, luisterboeken
Titel
De groeten van Superguppie
Auteur
Edward van de Vendel
Verteller
Hilde Steenhaut  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2005
1 cd
Speelduur
00:33:25
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Besprekingen

Een gillende badjuffrouw, twee blote dames in de etalage, patat eten, heimwee en neuspeuteren in de file. Deze gewone onderwerpen worden door de begenadigde pen van de auteur omgetoverd tot pure poëzie. Derde boekje over Superguppie (na 'Superguppie' en 'Superguppie krijgt kleintjes'*) dat vijftig nieuwe gedichten bevat met dezelfde ingrediënten als de vorige twee deeltjes. Kinderen (en volwassenen) worden getrakteerd op fraaie ritmische en verrassend rijmende gedichten. Opvallende aspecten blijven de mooie taalvondsten/neologismen (moedervlekkendoosje, knopendoder), het gekozen perspectief (veelal ik-vorm) en de benadering van de onderwerpen vanuit kinderoptiek. Onlosmakelijk met de tekst zijn de stoere en speelse illustraties - een hond als hoofdpersonage getekend als silhouetknipsel en uitgevoerd in zwart en wit met feloranje als steunkleur - verbonden. De meeste gedichten hebben een geestige pointe, enkele stemmen tot nadenken. Verzorgd uitgegeven: het plezier spat van de bladzij…Lees verder

Over Edward van de Vendel

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Wikidammer

Edward van de Vendel (Leerdam, 1 augustus 1964) is een Nederlands schrijver en vertaler van kinder- en jeugdboeken.

Biografie

Edward van de Vendel groeide op in Beesd, een dorpje in de Betuwe. Van de Vendel ging naar school in Culemborg. Daar was hij lid van het schoolcabaret en schreef hij liedjes. Vervolgens ging hij studeren aan de Pedagogische Academie en richtte hij samen met anderen een eigen school op in Heemstede.

Als kind was Van de Vendel geen fervent lezer. Toen hij wat ouder werd, ging hij echter steeds meer lezen. Vooral de boeken van Guus Kuijer, Paul Biegel, Wim Hofman, Els Pelgrom en de jeugdromans van Imme Dros vond hij aantrekkelijk. Zelf is hij van mening dat invloeden van Kuijer, Biegel en Hofman qua stijl in zijn werk terug te vinden zijn.

Hij droomde ervan voetballer of zanger te zijn, maar dit was niet voor hem weggelegd. Toen ging hij, net als zijn vader en moeder, in het onderwijs werken. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties