Boek
Nederlands

Amsterdam

Fiona Duncan (auteur), Leonie Glass (auteur)
+1
Amsterdam
×
Amsterdam Amsterdam

Amsterdam

Fiona Duncan (auteur), Leonie Glass (auteur)
In de reeks:
Unieke charme Het historische centrum van Amsterdam, met de vele grachten en musea, trekt al eeuwenlang bezoekers uit de hele wereld. Er zijn talloze bezienswaardigheden, zoals het Rijksmuseum met De nachtwacht als een van de topstukken en het Anne Frank Huis waar Anne Frank en haar familie zaten ondergedoken. Ook kun je heerlijk slenteren langs de grachten. Een bezoek meer dan w
Titel
Amsterdam
Auteur
Fiona Duncan Leonie Glass
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Top ten guide to Amsterdam
Editie
4de herz. dr.
Uitgever
Houten: Unieboek, 2012
160 p. : ill. + kaart
ISBN
9789047519027 (paperback)

Besprekingen

De 'Capitool compact'-reisgids is net als zijn grote broer erg degelijk en rijkelijk van illustraties voorzien. Toch is deze miniversie handiger om mee te nemen op reis.

Ik nam de proef op de som en trok ermee naar Amsterdam. Geen probleem om openingstijden van musea weer te vinden, een stadswandeling te maken (met het handige straatnamenregister), en in een mum van tijd inlichtingen over interessante hoogtepunten te vinden. Ook inside-tips over restaurants, cafés, bars en gespecialiseerde winkels komen overvloedig aan bod. Twee uitvouwbare stadskaarten, waarop ook het openbaar vervoer werd aangebracht, maakten het mogelijk om je snel te oriënteren.

Een eerste hoofdstuk schetst de toeristische hoogtepunten: de grachtengordel, het Rijksmuseum, het Amsterdams Historisch Museum, de Oude Kerk, het Anne Frank Huis, de Dam enz. Aan de hand hiervan kan je makkelijk een dagje uitstippelen. In de volgende hoofdstukken wordt daarop dan weer in detail ingegaan op de bezienswaardigh…Lees verder
Reisgids voor Amsterdam. Ingedeeld in: 1. De Hoogtepunten (met beschrijvingen van diverse musea, het Anne Frank Huis, etc., beschrijvingen van grand cafés, bars en clubs, restaurants, winkels en markten, wandel- en fietstochten, attracties voor kinderen, etc.); 2. Wijk voor wijk met aandacht voor de verschillende grachtengordels, het Museumkwartier, de Plantage en wijken buiten het centrum; 3. Wegwijs in Amsterdam (nuttige reisinformatie als aankomst, vervoer ter plaatse, geldzaken en communicatie, accommodatie, eten en drinken, etc.). Zeer rijk voorzien van goede kleurenfoto's. Met register, kaarten en lijst met Amsterdams dialect. Op de uitklapbare omslag twee plattegronden van het centrum en een openbaar vervoerkaart. Handzame, lichte en overzichtelijke gids, met indeling in kleurcodes, rijk aan velerlei beknopte informatie. Geschikt voor reisplanning en onderweg. Kleine druk.