Boek
Nederlands

Een beetje meer naar rechts

Fred Vargas (auteur), Rosa Polle (vertaler)
Een vroegere onderzoeker van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken ontdekt in de uitwerpselen van een pitbull een menselijk bot.
Extra onderwerp
DET
Titel
Een beetje meer naar rechts
Auteur
Fred Vargas
Vertaler
Rosa Polle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Un peu plus loin sur la droite
Editie
4
Uitgever
Breda: World Editions, 2013
346 p. ; 15 cm
Aantekening
Zakformaat
ISBN
9789462370128 (hardback)

Besprekingen

Louis Kehlweiler heeft bij de Franse BVD gewerkt. Op zekere dag vindt hij op een boomrooster in hondenpoep een menselijk teenkootje. In de regio Parijs blijkt echter niet een hierbij passend onvolledig lijk te vinden te zijn. Na lange observatie en onderzoek van passanten vindt hij een spoor dat leidt naar Port-Nicolas in Bretagne. Hier stuit hij uiteindelijk op een reeks moorden. Een spannend en humoristisch boek met een soort neo-Sherlock Holmes: welk verband is er tussen een botje gevonden in Parijs en een moord in Bretagne? Vooral ook dankzij de ontspannen sfeer een heerlijke detective voor de liefhebber. Gebonden uitgave op klein formaat met leeslint, kleine druk.

Over Fred Vargas

CC BY 3.0 br - Foto van/door Marcello Casal Jr./ Agência Brasil

Fred Vargas, pseudoniem van Frédérique Audoin-Rouzeau, (Parijs, 7 juni 1957) is een Franse historicus, archeologe en schrijfster. De voornaam in haar pseudoniem is de afkorting van haar voornaam. De achternaam in haar pseudoniem koos ze in navolging van haar tweelingzus Joëlle, die als schilder werkte onder het pseudoniem Jo Vargas. De naam verwijst naar Maria Vargas, een personage dat door Ava Gardner werd gespeeld in de film The Barefoot Contessa. Haar broer is historicus Stéphane Audoin-Rouzeau.

Carrière

Vargas is archeozoöloge en geschiedkundige van opleiding en is gespecialiseerd in dierlijk gebeente. Ze werkte aanvankelijk voor het Franse nationaal wetenschappelijk onderzoekcentrum CNRS, vanaf 1988. Later ging ze naar het Pasteur Instituut, als eukariotisch archeologe. Vargas startte een project over de epidemiologie van de Zwarte Dood en Builenpest, wat resulteerde in een werk …Lees verder op Wikipedia