Boek
Nederlands

En na de oorlog

Geert De Kockere (auteur), Nelleke Verhoeff (illustrator)
Honderd thematisch gerangschikte haiku's over de oorlog in al zijn aspecten.
Onderwerp
Wereldoorlog I
Titel
En na de oorlog
Auteur
Geert De Kockere
Illustrator
Nelleke Verhoeff
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2018
64 p. : ill.
ISBN
9789462913509 (paperback)

Besprekingen

Geert De Kockere (1962) schrijft sinds de jaren tachtig kinderboeken, kindergedichten en gedichten voor alle leeftijden. In 2017 verscheen van zijn hand een haiku-scheurkalender en het jaar daarop deze bundel met honderd thematisch gerangschikte haiku's over de oorlog in al zijn aspecten: soldatenbrieven, slagveld, loopgraven, niemandsland, bevrijding, dood. De Kockere heeft vooral de Eerste Wereldoorlog in gedachten, maar er zijn ook haiku's die de oorlog in het algemeen belichten. Zowel geschikt voor de beginnende als de meer geoefende poëzieliefhebber. Met illustraties.

Over Geert De Kockere

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Photo Dante

Geert De Kockere (Tielt, 18 mei 1962) is een Vlaamse schrijver. Hij schrijft vooral kinderboeken.

Biografie

Geert De Kockere studeerde voor onderwijzer, maar werd later beroepsjournalist. Zo werkte hij onder meer voor De Standaard-Het Nieuwsblad. Hij werkte mee aan de tijdschriften Dopido, Doremi, Zonnekind, Kokodi en Knuffel. Hij was bijna twintig jaar hoofdredacteur van Klap en Kits.

In 1989 debuteerde hij met een bundel kindergedichten: Vingers in de jam, uitgegeven bij Lannoo. In 1990 richtte hij de vzw Pigmalion op: een productiehuis dat kunstzinnige projecten realiseert. In 1991 maakte hij voor uitgeverij De Eenhoorn het kinderboek Puntje puntje puntje. Ondertussen publiceerde hij al meerdere verhalen en dichtbundels voor alle leeftijden. Daarnaast verzorgde hij ook het poëziegedeelte van het kunstproject Gezicht in zicht, dat twee jaar lang door Vlaanderen reisde. In 1999 maakte hij samen met be…Lees verder op Wikipedia