Boek
Nederlands

Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius

Guido Derksen (auteur)
+1
Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius
×
Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius

Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius

In de reeks:
De drie kleine Caribisch-Nederlandse eilanden zijn een vakantiebestemming van formaat, waar het altijd lekker warm is en de zon volop schijnt.
Op Sint-Maarten heb je de prachtige witte zandstranden langs de blauwe oceaan voor het uitkiezen. Je kunt er de creoolse cultuur van het Caribisch gebied proeven, alle mogelijke cocktails bestellen, heerlijk eten en tal van watersporten beoefenen.
Titel
Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius
Auteur
Guido Derksen
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Uitgeverij J.H. Gottmer/H.J.W. Becht, 2017
175 p. : ill.
ISBN
9789025762896 (paperback)

Besprekingen

Landengids in de Nederlandse reeks, geschreven door Nederlandse kenners van de betreffende landen en streken. Deze reeks richt zich voornamelijk op een wat ouder publiek met interesse in cultuur en natuur, niet zozeer op backpackers, shoppers en feestbeesten. De gidsen zijn in fullcolor, rijk geïllustreerd en hebben een, zeker voor reisgidsen, rustige bladspiegel. Na inleidende hoofdstukken over de geschiedenis van land en volk en een schets van de huidige sfeer en gewoontes, worden de toeristische hoogtepunten per regio behandeld en is er veel aandacht voor de geschiedenis. Guido Derksen studeerde sociale geografie en is werkzaam in de journalistiek. Hij schreef o.a. ook de reisgidsen Aruba, Curacao en Bonaire, Ierland en Gambia & Senegal. Achterin een hoofdstuk met praktische informatie. De grotere steden beschikken over een eigen praktisch gedeelte. Met duidelijke kaartjes, en overzichtelijke registers.