Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dansen op het dak

Hanna Kraan (auteur), Jung-Hee Spetter (illustrator)
+1
Dansen op het dak
×
Dansen op het dak Dansen op het dak
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel verhalen over Sinterklaas. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Dansen op het dak / Hanna Kraan ; ill. Jung-Hee Spetter
Auteur
Hanna Kraan
Illustrator
Jung-Hee Spetter
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2006 | Andere uitgaves
45 p. : ill.
ISBN
90-5637-102-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Een bundel met negen sinterklaasverhalen, verdeeld over 45 pagina's. De insteek is klassiek: Sinterklaas, een Piet en de schimmel. Er is sprake van zoekgeraakte verlanglijsten, klimpartijen op de daken, pepernoot- en speculaasproblemen. Kortom: zoals het hoort. Veel plaats is ingeruimd voor de - geschilderde - illustraties. Ze zijn groot en kleurrijk en uit alles blijkt een grote lust tot versieren/decoreren. Dat geeft Sint, de schimmel en (vooral) Piet iets heel fris en aantrekkelijks. De tekeningen beslaan veelal een hele pagina; de tekstpagina's bevatten veel tekst in twee kolommen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar. Met luisterboek* met een integrale weergave van het boek, voorgelezen door de auteur zelf.

Over Hanna Kraan

Hanna Kraan (Rotterdam, 24 juli 1946 – Soest, 2 januari 2011) was een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Aan de Universiteit van Utrecht studeerde zij Italiaans. Ze was werkzaam aan het Rotterdams Conservatorium als docent Italiaans.

Levensloop

Hanna Kraan wordt vlak na de Tweede Wereldoorlog (op 24 juli 1946) in Rotterdam Delfshaven geboren. Ze heeft twee broers, een oudere (Jaap) en een jongere (Henk). De kinderen groeien op in het jongenshuis van haar ouders. In haar jonge jaren speelt Hanna veel met haar kleine broer, totdat ze boeken ontdekt en begint te lezen. Ze is gegrepen door taal. En dat heeft ze niet van een vreemde, haar vader Hendrik H. Kraan schrijft drie spannende verhalen voor jongens: De smokkelexpres, De ijzeren wet en Het ivoren fregat. Na de HBS gaat Hanna naar Utrecht om Italiaans te studeren.

Begin jaren ‘70 keert ze terug naar Rotterdam en wordt docent Italiaans aan het cons…Lees verder op Wikipedia