Jubelientje speelt vals

Hans Hagen (auteur), Liane Vermeulen (verteller)
+1
Jubelientje speelt vals
×
Jubelientje speelt vals Jubelientje speelt vals
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Oma wil piano leren spelen, maar Jubelientje voelt veel meer voor een drumstel. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Grootouders, Muziek
Titel
Jubelientje speelt vals
Auteur
Hans Hagen 1955-
Verteller
Liane Vermeulen  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2002
1 cd
Speelduur
00:61:57
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Besprekingen

De rode draad die door dit Jubelientje-boek loopt is ditmaal een muzikale: oma wil graag piano leren spelen en Jubelientje ziet meer in een drumstel. Maar ook andere belevenissen zoals bezoekjes aan de dierentuin, de boerderij, de groenteman en de supermarkt worden met veel humor beschreven. Vooral de rol van oma is hartverwarmend; ze weet op een goede en stimulerende manier met Jubelientje en Dirk-Jan om te gaan. Het boek bevat niet alleen sfeervolle verhalen; ter afwisseling treffen we ook enige brieven, raadseltjes, strips en een gedichtje aan. De zwartwitillustraties en het omslag zijn eveneens grappig. Het is geen wonder dat de Jubelientje-serie al enige malen in de prijzen is gevallen: de auteur weet bijzonder aardige dialogen te schrijven en de alledaagse gebeurtenissen die in de zeventien verhalen worden beschreven zijn heel herkenbaar en zullen veel kinderen aanspreken. Leuk om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar en voor beginnende lezertjes vanaf ca. 7 jaar.

Over Hans Hagen

Johannes Clasinus (Hans) Hagen ('s-Graveland, 10 september 1955) was leraar Nederlands, speldocent en redacteur van een jeugdtijdschrift voor hij fulltime schrijver werd.

Met echtgenote Monique Hagen schreef hij twee prentenboeken Banaan en De opruimspin, en vier dichtbundels Daar komt de tijger, Misschien een olifant, Jij bent de liefste en Van mij en van jou.

Monique en Hans schreven ook een informatief boek over paarden, Het paardenboek. Het verscheen mei 2005. Ze spelen met het idee een tweede deel te schrijven, omdat lang niet alles over paarden in het eerste boek paste. Daarna schreef hij nog meer bundels zoals "Nooit denk ik aan niets".

Boeken van Hans Hagen zijn in elf landen in dertien talen vertaald. Hans en Monique Hagen bezoeken regelmatig Nederlandse scholen in binnen- en buitenland. Hans werkte bijvoorbeeld in Singapore, Indonesië, Ghana, Tanzania, Kenia, Egypte, Bonaire, Curaçao, Dubai, Pra…Lees verder op Wikipedia