Daisy
Nederlands

De ogen van mijn prinses

Henri Van Daele (auteur), Hilde Steenhaut (verteller)
+1
De ogen van mijn prinses
×
De ogen van mijn prinses De ogen van mijn prinses
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Niemand kan in de ogen van de mooie prinses kijken zonder flauw te vallen, hetgeen veel onrust in het land teweegbrengt. Prentvertelling met grote illustraties in warme tinten. Vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
De ogen van mijn prinses
Auteur
Henri Van Daele 1946-2010
Verteller
Hilde Steenhaut  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2002
1 cd
Speelduur
0:29:01
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Besprekingen

Op een dag wordt in een ver koninkrijk een prinsesje geboren. Haar vader wilde eigenlijk geen dochter: zijn drie zonen waren hem voldoende. Als de prinses opgroeit, blijkt ze bijzonder mooie ogen te hebben. Ieder die in haar ogen kijkt, valt flauw! De koning treft forse maatregelen daartegen: iedereen moet voortaan oogkleppen op. Het duurt natuurlijk niet lang of het volk komt in opstand. Dan besluit de koning de prinses een bril met dikke glazen te laten dragen, waar ze zich erg ongelukkig onder voelt. Maar zoals dat in sprookjes gaat: er komt redding, in de vorm van de Blauwe Prins. Hij blijkt wél in staat de prinses in de ogen te kijken zonder daar iets van te krijgen. In deze fraai vormgegeven prentvertelling zijn warmgekleurde, paginagrote illustraties opgenomen, afgewisseld met kleine, rode pentekeningen, die tussen de tekstblokken zijn geplaatst. De twee gedichten (van de hofdichter die de schoonheid van de prinses bezingt), zijn tegen een beige gekleurde achtergrond gezet in k…Lees verder

Over Henri Van Daele

Henri van Daele (Zele, 15 november 1946 – Kalken, 20 december 2010) was een Vlaams jeugdauteur.

Biografie

Van Daele studeerde pers- en communicatiewetenschappen aan de universiteit van Gent en werkte lange tijd als eindredacteur van het tijdschrift van de LBC. Sinds 1993 was hij voltijds schrijver.

Op 16-jarige leeftijd publiceerde hij zijn eerste verhaal in de serie Vlaamse Filmpjes. Tijdens zijn studies schreef hij er nog een tiental en ook veel cursiefjes. Zo scherpte hij zijn pen. Uiteindelijk zou hij een indrukwekkend en gevarieerd oeuvre bij elkaar schrijven met meer dan 150 boeken voor kinderen en volwassenen. Vanaf 1976 werkte hij veel samen met illustrator Gregie De Maeyer.

Na een aantal avonturenverhalen en sprookjes begon hij in de jaren 80 met een reeks verhalen over zijn eigen kindertijd, die een kleurrijk beeld geven van het leven in een Vlaams dorp in de jaren 50. Hiermee was zijn naam voorgoed gevesti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties