Strip Nederlands

Kuifje in Tibet

Hergé (auteur)

Kuifje in Tibet

Hergé (auteur)
  • Vanaf 9-11 jaar
  • Vanaf 12-14 jaar
In de reeks:

Alle exemplaren uitgeleend

Titel
Kuifje in Tibet
Auteur
Hergé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Tintin au Tibet
Uitgever
[Brussel]: Casterman, 2018
62 p. : ill.
ISBN
9789030373384 (paperback)

Besprekingen

Zoveelste nagenoeg ongewijzigde herdruk van het uit 1960 daterende twintigste avontuur van Kuifje, waarin verslag gedaan wordt van een edelmoedige reddingsexpeditie van Kuifjes van Tchang in Tibet. Een tamelijk serieuze en soms wat sentimentele episode, die sporen verraadr van een gedegen dokumentatie. Evenwichtig verzorgd tekenwerk naast een aan de schrijftaalnormen beantwoordende tekst zijn opmerkelijk en daarom te prijzen. Samenhang met de overige Kuifje-avonturen maakt dit album onmisbaar in deze reeks.

Over Hergé

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje.

Ontstaan van zijn pseudoniem Hergé

Remi was zeventien jaar toen hij zijn pseudoniem Hergé bedacht. Hij gebruikte er de initialen van zijn achterstevoren geschreven naam Georges Remi voor. Op de lagere school was het voor hem namelijk al normaal om vanaf de eerste klas als Remi Georges te worden aangesproken. Op zijn schoolschriften prijkten eveneens de namen in die volgorde en als hij zelf zijn initialen zette, schreef hij ze neer als R.G. Daaruit ontstond zijn schuilnaam Hergé. Op zijn Frans klinkt dat als erzjee, want de begin-h is in die taal vrijwel niet hoorbaar. In december 1924 publice…Lees verder op Wikipedia