Boek Nederlands

Later word ik voetballer

Hilde Vandermeeren (auteur), Marjolein Pottie (illustrator)

Later word ik voetballer

Hilde Vandermeeren (auteur), Marjolein Pottie (illustrator)
  • Vanaf 3-5 jaar

2 exemplaren beschikbaar

Een jongen vertelt over zijn droom om later voetballer te worden. Hij bedenkt wat hij allemaal nodig zal hebben, wat hij zal moeten doen en laten en wat de fijne en minder fijne kanten zijn van een leven als voetballer. Geschikt voor kleuters.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Later word ik voetballer
Auteur
Hilde Vandermeeren 1970-
Illustrator
Marjolein Pottie
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2011
29 p. : ill.
ISBN
9789059084131 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Puurs

zondag: 10:00 - 12:00
maandag: Gesloten
dinsdag: 14:00 - 20:00
woensdag: 14:00 - 20:00
donderdag: 14:00 - 20:00
vrijdag: 14:00 - 18:00
zaterdag: 10:00 - 12:00

Adres

Hondsmarkt 2
2870 Puurs-Sint-Amands
(Toon op kaart)

Contactgegevens

03 890 76 20
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Aanwezig
Uitgave
Davidsfonds /Infodok, 2011
Plaats in de bib
Gelijkvloers - jeugd info - Balsport
-
Beschikbaarheid
Uitgeleend tot 21/03/2019
Uitgave
Davidsfonds /Infodok, 2011
Plaats in de bib
Gelijkvloers - jeugd info - Balsport
-
Beschikbaarheid
Uitgeleend tot 09/04/2019
Uitgave
Davidsfonds /Infodok, 2011
Plaats in de bib
KLEUTER ROOD Dagelijks leven
Peuters & Kleuters - rood

Sint-Amands

zondag: Gesloten
maandag: 18:00 - 20:00
dinsdag: Gesloten
woensdag: 14:00 - 18:00
donderdag: 18:00 - 20:00
vrijdag: Gesloten
zaterdag: 10:00 - 12:00

Adres

Emile Verhaerenstraat 71
2890 Puurs-Sint-Amands
(Toon op kaart)

Contactgegevens

052 33 01 18
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Aanwezig
Uitgave
Davidsfonds /Infodok, 2011
Plaats in de bib
Jeugdafdeling : PRENTENBOEKEN ( gele stip ) : Dagelijks leven
-

Besprekingen

De meeste jonge kinderen dromen hardop van wat ze later willen worden. Natuurlijk is het nog veel te vroeg om te beslissen welke job ze zullen uitoefenen, maar het kan geen kwaad er even bij stil te staan. Hoe ziet hun droomjob er eigenlijk uit, en waarom zouden ze het al dan niet een keer willen proberen? De fijne reeks ‘Later word ik’-boekjes van Hilde Vandermeeren sluit goed aan bij deze vragen. Er komt een diversiteit aan beroepen aan bod. Eerder verschenen er al delen over het beroep van kapster, balletdanseres, dierenarts, kok, juf, dokter en brandweerman.
In de recentste uitgave Later word ik voetballer staat de veel voorkomende jongensdroom centraal. Vandermeeren legt op een efficiënte en genuanceerde manier uit wat een voetballer doet en waar hij op moet letten. Ze droomt mee met de kinderen (‘Een voetballer is soms een ster’), maar blijft realistisch en laat kinderen ook de keerzijde van het beroep ontdekken. Zo moet een voetballer echt hard trainen, vroeg naar …Lees verder
Vierkant informatief prentenboek waarin een jongen aan een meisje vertelt dat hij later voetballer wil worden. Daarna vertelt de jongen in de ik-vorm wat je moet kunnen om een goede voetballer te zijn: wat doet een kapster, wat heb je nodig, waar zul je werken en met wie werk je samen. De humoristische, stripachtige tekeningen zijn de grootste blikvanger. Het merendeel van de pagina’s bevat drie tekeningen, waarvan de bovenste – een halve pagina beslaand – het verhaal van de jongen volgt. Op de onderste twee tekeningen zien we de voetballer aan het werk. De tekst (vetgedrukt en verschillend van grootte) beperkt zich tot enkele eenvoudige zinnetjes. Tekst en illustraties zijn goed op elkaar afgestemd. Aan het eind twee doe-opdrachten en twee overzichtsplaten. De makers zijn erin geslaagd een realistische, wel ietwat rolbevestigende, kijk op het beroep van voetballer te tonen. Verschenen onder de noemer 'Later word ik...'*. Speels en leuk boek voor kinderen vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Later word ik... voetballer

In dit boekje worden kleuters geïntroduceerd in de haast glamoureuze wereld van de voetballer.
Er wordt ingegaan op de benodigdheden van een echte voetballer, tot de verschillende kenmerken die een goede voetballer moet hebben.
Wanneer je naar de flaptekst kijkt, lijkt het wel of het boek eigenlijk gericht is op iets oudere kinderen, terwijl de prenten heel erg kinderlijk aandoen. Woorden als spelinzicht en persdienst lijken voor de doelgroep eerder ongeschikt. Wat wel positief is, is dat men zich niet enkel richt naar jongens, maar ook probeert om meisjes aan te trekken. Zo doorbreekt men toch de stereotypen die men vaak in dergelijke kinderboekjes hanteert.
De bladspiegel is soms opgesplitst in kleinere prenten, wat het geheel drukker maakt en minder overzichtelijk naar de doelgroep toe. Maar Potties prenten zijn in al hun eenvoud heel erg duidelijk.
Men zou kunnen stellen dat dit boek zich niet helemaal richt op één doelgroep; zowel de woordkeuze als de blad…Lees verder

Over Hilde Vandermeeren

Hilde Vandermeeren (Waregem, 25 september 1970) studeerde psychologie en is een van de meest bekroonde Vlaamse thrillerschrijfsters.

Biografie

Vandermeeren studeerde psychologie aan de KU Leuven en gaf jarenlang les in het secundair onderwijs. Sinds 2001 publiceerde ze bijna vijftig kinder- en jeugdboeken. Vele daarvan werden vertaald. Ze won diverse literaire prijzen, waaronder een Zilveren Griffel, twee Vlag en Wimpels, een Boekenwelp, een White Raven en de Hercule Poirotprijs. Sinds 2006 is ze fulltime auteur.

In 2013 verscheen Als alles duister wordt bij de Nederlandse uitgeverij Q (Singel Uitgeverijen). Ze won daarmee de Knack Hercule Poirot Publieksprijs 2013 en stond op de longlist van de Diamanten Kogel 2013. Daarna verschenen haar thrillers De toeschouwers (2014), Stille grond (2015) en Scorpio (2016). Stille grond haalde de shortlist Gouden Strop 2016, de jaarlijkse prijs voor…Lees verder op Wikipedia

Suggesties