Boek
Nederlands
Titel
De discipel
Auteur
Hjorth Rosenfeldt
Vertaler
Geri De Boer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Lärjungen
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2012
517 p.
Aantekening
Hjorth Rosenfeldt is een pseudoniem van Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt
ISBN
9789023470403 (paperback)

Besprekingen

Door toedoen van de Zweedse psycholoog Sebastian Bergman, profiler van de Nationale Recherche, kon rond 1995 seriemoordenaar Edward Hinde gepakt en veroordeeld worden. Die zit al vijftien jaar vast als drie vrouwen worden verkracht en vermoord exact volgens zijn werkwijze. Daarom zet de recherche Bergman in, die sinds de dood van zijn vrouw en dochter in de tsunami (2004) ongelukkig is en veel one night stands heeft om te vergeten. Hij hoopt meer te zien van de dochter die hij uit een vroege relatie heeft, maar die niet weet dat hij haar vader is en rechercheur is. Kort erna wordt een vierde vrouw vermoord en ziet Bergman dat ze zijn laatste one night stand is. Dan begint een spannende puzzel. Dit goedvertaalde tweede deel van de Bergmankronieken van samenschrijvende Zweedse producer Michael Hjorth en acteur/toneelschrijver Hans Rosenfeldt, is net als deel 1 'Wat verborgen is' een bestseller. Het spannende verhaal heeft een gecompliceerde, zeer overtuigende plot, met veel aandacht voo…Lees verder

Over Hjorth Rosenfeldt

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Albin Olsson

Hjorth Rosenfeldt is het Zweeds auteursduo Hans Rosenfeldt (1964) en Michael Hjorth (1963). Rosenfeldt is acteur, toneelschrijver en presentator. Hjort is mede-eigenaar van een Zweedse productiemaatschappij.

Onder de naam Hjorth Rosenfeldt schreven zij de thrillerserie de Bergmankronieken. Deze serie is gebaseerd op de televisieserie Den fördömde (2010).

Bibliografie

  • 2018: En högre rättvisa (nl: Het oordeel)
  • 2016: De underkända (nl: De test)
  • 2014: Den stumma flickan (nl: Het stille meisje)
  • 2012: Fjällgraven (nl: Het familiegraf)
  • 2011: Lärjungen (nl: De discipel)
  • 2010: De fördolda (nl: Wat verborgen is)
Lees verder op Wikipedia