Boek
Nederlands

Lily maakt nieuwe vriendjes : verhalen over vriendschap en erbij horen

+1
Lily maakt nieuwe vriendjes : verhalen over vriendschap en erbij horen
×
Lily maakt nieuwe vriendjes : verhalen over vriendschap en erbij horen Lily maakt nieuwe vriendjes : verhalen over vriendschap en erbij horen

Lily maakt nieuwe vriendjes : verhalen over vriendschap en erbij horen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Lily en haar broer Jamal maken een robotvriendje bij de vakantie-opvang, krijgen nieuwe buren en hebben een groot geheim. Zes verhalen over vriendschap, met kleurrijke illustraties en verwerkingsvragen en -opdrachten. Voorlezen vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Lily maakt nieuwe vriendjes : verhalen over vriendschap en erbij horen / geschreven en getekend door Isabel van Duijne
Auteur
Isabel Van Duijne
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2018
64 p. : ill.
ISBN
9789048316298 (hardback)

Besprekingen

Lily en haar broer Jamal maken van alles mee. Ze maken een robotvriendje bij de vakantie-opvang, krijgen nieuwe buren, hebben een groot geheim en spelen op de boerderij. Zes korte verhalen over vriendschap en wat daarbij hoort, met mooie, gekleurde illustraties. Na elk verhaal staan er enkele vragen om een praatje te maken, omdat de ouder of opvoeder wordt meegenomen in de belevingswereld van kinderen. Ook staan er verschillende doe-ideeën beschreven, zoals een spel met pannenkoeken. De taal is eenvoudig en de tekst is goed leesbaar, dankzij de overzichtelijke bladspiegel en het duidelijke lettertype. De diverse verhalen zullen kinderen aanspreken, omdat ze allemaal te maken hebben met het maken van vriendjes en contact maken. Het is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.