Boek
Nederlands

Een B en twee F'en

Jan Paul Schutten (auteur), Harmen Van Straaten (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Bundel met gedichten over vriendschap. 'Bahir komt uit Damascus, spreekt een compleet andere taal. Maar wanneer we samen lachen, verstaan we elkaar helemaal'. Met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Leesniveau
AVI E6, AVI M7, AVI E7, AVI 8, AVI 9
Titel
Een B en twee F'en
Auteur
Jan Paul Schutten
Illustrator
Harmen Van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018
42 p. : ill.
ISBN
9789048735778 (hardback)

Besprekingen

Negentien gedichten over vriendschap bevat deze bundel van veelkunner Jan Paul Schutten, bekend van onder andere ‘Kinderen van Nederland’ (2008) en ‘Het mysterie van niks en oneindig veel snot’ (2018). Op rijm en vol humor beschrijft Schutten diverse kanten van vriendschap, zoals verwondering over verschillen tussen vrienden, het belang ervan en de duurzaamheid. Prachtig gevonden is het droeve lied van Bahir uit Syrië, dat van beneden naar boven gelezen ineens vol hoop blijkt te zitten. Schutten geeft zijn poëzie diepgang, maar blijft tegelijk toegankelijk. Dat is de kracht van deze voor het leesonderwijs geschreven gedichten. Harmen van Straaten is als illustrator een goede aanvulling, met zijn humoristische, met waterverf ingekleurde pentekeningen. Sluit aan bij leesmethode Estafette voor groep 7. De uitgever geeft als niveau aan AVI-6+, wat betekent dat er fragmenten op diverse niveaus in voorkomen van AVI-E6 t/m E7. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Jan Paul Schutten

CC BY 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Jan Paul Schutten (Vlissingen, 30 november 1970) is een Nederlandse schrijver van jeugdliteratuur.

Carrière

Schutten is een schrijver van kinderboeken. Het grootste deel van zijn werk bestaat uit informatieve boeken, met name over dieren, geschiedenis en wetenschap. Met zijn debuut Ruik eens wat ik zeg, een non-fictieboek over de taal van planten en dieren won hij meteen een Vlag en Wimpel. In 2008 ontving Schutten de Gouden Griffel voor Kinderen van Amsterdam en in 2014 voor Het raadsel van alles wat leeft- en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel. Dit boek werd ook bekroond met het Gouden Penseel voor de illustraties van Floor Rieder. In 2009 schreef hij het kinderboekenweekgeschenk: De wraak van het spruitje. Jan Paul Schutten werd in 2015 voor 2 jaar benoemd als Kinderboekenambassadeur, een initiatief van Stichting Lezen en het Nederlandse Letterenfonds. In deze …Lees verder op Wikipedia

Suggesties