Boek
Nederlands

Het grote tuintjesboek : 50 leuke tuinen om zelf te maken

Jane Bull (auteur)
+1
Het grote tuintjesboek : 50 leuke tuinen om zelf te maken
×
Het grote tuintjesboek : 50 leuke tuinen om zelf te maken Het grote tuintjesboek : 50 leuke tuinen om zelf te maken

Het grote tuintjesboek : 50 leuke tuinen om zelf te maken

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een boek vol tuinideeën, van een park voor speelgoeddinosauriërs tot een bloemenzee in een emmer. Door iedereen in ieder jaargetijde uit te voeren, ook als je geen tuin hebt!
Onderwerp
Tuinieren
Titel
Het grote tuintjesboek : 50 leuke tuinen om zelf te maken
Auteur
Jane Bull
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Jane Bulle's gardening book
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2003
48 p. : ill.
ISBN
90-269-9676-4

Besprekingen

In dit boek gaat het niet zozeer over tuinieren, maar vooral over creatief omgaan met planten. Na een inleiding over tuinieren met een aantal basisideeën, komen de tuinideeën zelf. Voornamelijk klassiekers passeren de revue: een potje bezaaien met waterkers, een mannetje met hoofd van gras, geurige pot vol kruiden, een versierde bloempot... Heel grondig wordt uitgelegd hoe je kerstomaatjes, zonnebloemen en pompoenen moet kweken. Origineler zijn bijvoorbeeld de 'Verloren Werelden', een bak vol kleine kamerplanten waartussen je dinosauruspopjes zet, de windharp, de bonenwedstrijd, en de 'Enge Tuintjes' met luchtplanten en vleeseters. Het zijn allemaal leuke suggesties, en de meesten zijn haalbaar voor kinderen. Misschien zijn sommige planten iets te kostbaar om mee te gaan knutselen (de kamerplanten, de vleesetende planten), maar voor de meeste opdrachten heb je hoogstens een zakje zaad nodig en wat recuperatiemateriaal.

Vooral goed is de vormgeving. Het grote formaat met een sc…Lees verder
Tuinboek voor jonge kinderen waarin aangegeven wordt hoe in bloempotten, plastic bakjes en yoghurtbekertjes gezaaid of gepoot kan worden, waarna die tuintjes dan bovendien gestoffeerd worden met speelgoedautootjes, plastic poppetjes of dieren. Zo ziet de jeugdige tuinarchitect-in-spé in de al-dan-niet beschilderde bakjes en potjes ware lusthoven verrijzen. De elementaire wetten van zaaien, poten, bonsai, zaad winnen en bewaren, begieten en bemesten e.d. worden duidelijk verwoord. Ook het maken van kruidenbuiltjes, het beschilderen van potten en stenen wordt op een aantrekkelijke manier beschreven. De inhoud, de prachtige kleurenfoto's en een moderne, kleurrijke lay-out maken het boek bijzonder aantrekkelijk voor lezers vanaf ca. 8 tot 12 jaar. Met enige hulp zullen ook jongere kinderen bepaalde projecten kunnen uitvoeren. Dit boek bespreekt niet het tuinieren in de volle grond.