Boek
Nederlands

Na de brand

Jane Casey (auteur), Els van Son (vertaler)
De Londense rechercheur Maeve Kerrigan moet een gecompliceerde zaak oplossen die te maken heeft met een brand in een vervallen flatgebouw waarbij een rechtse politicus één van de slachtoffers is.
Titel
Na de brand
Auteur
Jane Casey
Vertaler
Els van Son
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
After the fire
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2016
370 p.
ISBN
9789026335082 (paperback)

Besprekingen

Deze zesde detective in de serie over Maeve Kerrigan is goed los te lezen van de andere delen. Maeve is een doortastende, goed uitziende politievrouw van Ierse afkomst. Na een brand in een vervallen flatgebouw in het noorden van Londen blijkt een aantal slachtoffers een geheime agenda te hebben. Een rechtse politicus met een mysterieuze minnares, een stel broers met hun overheersende moeder en een alleenstaande vrouw met een zoon en een gewelddadig verleden: allemaal verbergen ze iets. Maeve’s privéleven baart haar zoals gewoonlijk ook zorgen. Ze heeft nog steeds last van een stalker die haar het leven zuur maakt, en haar arrogante collega Josh Derwent is een moeilijke man met wie ze een haat-liefde verhouding heeft. Vlot geschreven en met een complexe, goed te volgen plot, licht maatschappijkritische inslag en voldoende spanning levert dit een snel te lezen thriller op met alle bekende ingrediënten. Ireland AM Crime Novel of the Year 2015.

Over Jane Casey

Jane Casey (Dublin, 1977) is een Ierse auteur van thrillers.

Biografie

Jane Casey werd geboren in Dublin en studeerde letterkunde aan Trinity College en later aan de universiteit van Oxford. Ze werkt momenteel als redacteur bij een uitgeverij in Engeland en woont met haar echtgenoot, een strafrechtadvocaat, in Londen.

Bibliografie

  • Spoorloos (2011)
  • The Killing Kind (2021)

Maeve Kerrigan-serie

  1. The Burning (2010) vertaling: Brandbaar (2012)
  2. The Reckoning (2011) vertaling: Vergelding (2012)
  3. The Last Girl (2012) vertaling: De laatste dochter (2013)
  4. The Stranger You Know (2013) vertaling: De vreemde bekende (2014)
  5. The Kill (2014) vertaling: De jacht
  6. After the Fire (2015) vertal…Lees verder op Wikipedia