Boek
Nederlands

Tussen twee zussen

Jane Fallon (auteur), Anna Livestro (vertaler)
Abi is altijd 'het zusje van' geweest. De drie jaar oudere Caroline werd op haar vijftiende ontdekt en boekte internationaal succes als model. De zussen zijn uit elkaar gegroeid, maar Abi houdt zich voor dat dat maar tijdelijk is. Nu, dertig jaar later, nodigt Caroline Abi uit om twee maanden te komen logeren.
Onderwerp
Zussen
Titel
Tussen twee zussen
Auteur
Jane Fallon
Vertaler
Anna Livestro
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The ugly sister
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Kern, 2012
301 p.
ISBN
9789032512712 (paperback)

Besprekingen

Abi werkt in een bibliotheek. Haar volwassen dochter, Phoebe, is op wereldreis vertrokken  en Abi heeft haar huis verkocht, maar kan nog niet in het nieuwe appartementje. Dat is een van de redenen waarom ze ingaat op de uitnodiging van haar zus Cleo om de zomer in Londen bij haar, haar man en hun twee dochters door te brengen. De andere reden is dat ze al jaren vervreemd is van haar zus. Cleo is namelijk op haar zestiende ontdekt en heeft een mooie carrière als model achter de rug. Abi wil absoluut de banden nauwer aanhalen.
Al snel ontdekt ze dat Cleo enkel in zichzelf geïnteresseerd is en helemaal niet in haar. De ware reden voor de uitnodiging is dat ze een babysit nodig heeft, zodat ze zelf naar sportscholen, schoonheidsbehandelingen en partijtjes kan gaan. Abi is dag en nacht kinderjuffrouw en chauffeur. Ze cijfert zichzelf weg zoals ze al haar hele leven gedaan heeft. In een dappere bui neemt ze een baantje aan in een boekwinkel bij de charmante Richard. Haar zus heeft tot…Lees verder
Abi Attwood stond altijd in de schaduw van haar zus Cleo, een topmodel. Het contact vervaagde tot Abi (38) het aanbod krijgt om twee maanden te komen logeren bij het gezin van haar zus in Londen. Abi hoopt de band met Cleo te kunnen verbeteren maar de ware reden voor de uitnodiging blijkt al gauw: de nanny is verdwenen en om Cleo de gelegenheid te geven haar carrière nieuw leven in te blazen moet Abi op haar totaal verwende nichtjes van 10 en 7 jaar passen. Zwager Jon speelt een aparte rol in het geheel en Assepoester Abi blijkt onverwachte capaciteiten te hebben, met name als het om relaties gaat. Een vlot verhaal waaruit vooral blijkt dat schoonheid en rijkdom niet altijd gelukkig maakt. Een toegankelijke, menselijke, toch iets glamoureuze roman met een verrassend slot. Kleine druk.