Boek
Nederlands

Barcelona

Karin Evers (auteur)
Karin Evers (1959) studeerde Nederlands in Leiden en werkt als freelance redacteur voor verschillende uitgeverijen. Ze publiceerde twee boeken over de dichter Bert Schierbeek en schreef gidsen over de Loire, Bourgogne, Kanaaleilanden en Canarische Eilanden in de Dominicusreeks.
Levende standbeelden fotograferen op La Rambla. Je verdiepen in de wondere wereld van Gaud Koele cava drinken en hee
Titel
Barcelona
Auteur
Karin Evers
Taal
Nederlands
Editie
7de herz. en geactualiseerde dr.
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2007
195 p. : ill.
ISBN
9789025741938

Besprekingen

De 'Dominicus'-gids over het veelzijdige en bruisende Barcelona, die reeds een facelift kreeg sinds de Olympische spelen van 1992, is nu aan de zevende herziene en geactualiseerde druk toe. Karin Evers, Neerlandica, publiceerde eerder twee boeken over de dichter Bert Schierbeek en schreef ook enkele andere gidsen voor de reeks. Voor deze uitgave maakte ze de foto's en verzorgde ze de tekst, die deels overgenomen werd uit vorige edities en die oorspronkelijk geschreven werd door Vincent Westzaan. Het is een heel overzichtelijke gids geworden, met een beknopt, degelijk en vlot leesbaar geschiedenisoverzicht sinds de Romeinse tijd. Voor mensen met weinig tijd is er een lijst met enkele zaken of plaatsen die men zeker moet zien in Barcelona. De stad en de omgeving worden in een achttal hoofdstukjes besproken, met uitleg over de ontstaansgeschiedenis, sfeer, uitzicht, bezienswaardigheden en gebouwen. Op een duidelijk overzichtsplan vindt men in een oogopslag alle locaties terug. Vermeldens…Lees verder
Deze reisgids bevat uitgebreide beschrijvingen van de verschillende stadswijken van Barcelona en de belangrijkste bezienswaardigheden. De gids valt grofweg in drie delen uiteen. De eerste 35 pagina's zijn gewijd aan de geschiedenis van de stad. Hierna volgen in 9 hoofdstukken de verschillende wijken en hun bezienswaardigheden: met plattegronden, kleurenfoto's, adressen en extra informatie in kaders, zoals boekentips. Vanaf pag. 177 volgt een hoofdstuk met praktische informatie (in een kleiner lettertype dan de rest van de gids). Een visueel aantrekkelijke en verzorgde gids. Deze druk is grondig herzien en geactualiseerd. Met register.