Besprekingen

In het hedendaagse Atlanta wordt een jonge studente vermoord aangetroffen. Amanda Wagner van het Georgia Bureau of Investigation is er als de kippen bij om de zaak op te eisen. De manier waarop de vrouw vermoord werd, toont namelijk gelijkenissen met Wagners eerste grote zaak uit 1975. Tot ieders grote verbazing zet ze haar beste agent en poulain Will Trent niet op het onderzoek. Is het omdat Wagners partner uit 1975, Evelyn Mitchell, de moeder is van Trents huidige partner Faith Mitchell? Of heeft het feit dat Trents vader wordt vrijgelaten na een gevangenisstraf van dertig jaar misschien iets met de zaak te maken? Trent besluit het er niet bij te laten zitten en trekt zelf op onderzoek uit, maar daarvoor moet hij diep terug in zijn eigen pijnlijke verleden van weeshuizen en adoptie-ouders. En ondertussen vallen er nog meer slachtoffers, allemaal gruwelijk vermoord.
Genadeloos is het elfde boek van Karin Slaughter, die haar lezer blijft verrassen en regelmatig een frisse …Lees verder
Het verleden blijft inspecteur Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation achtervolgen, net nu hij meent zijn geluk gevonden te hebben met kinderarts Sara Linton. Hij wordt door zijn superieur Amanda Wagner buiten het onderzoek naar een vermoorde jonge vrouw gehouden. De moord lijkt op de eerste zaak van Amanda in 1975, toen er jonge verslaafde prostituees verdwenen, een zaak waarin Amanda zich met haar collega Eveline vastbeet en werd tegengewerkt door een paar mannelijke collega’s. Zaken en verhoudingen uit eerdere romans met Will Trent en Amanda Wagner worden duidelijk in deze roman die weer knap is opgezet met twee parallelle verhaallijnen, een in 1975 en de andere in het heden, waarbij in het Atlanta van 1975 rassenhaat en vrouwendiscriminatie ook binnen het politiekorps sterk aanwezig zijn. De auteur schetst twee authentieke tijdsbeelden, is niet vies van wreedheden en ander geweld en houdt de lezer geboeid tot aan de ontknoping. Normale druk.

Over Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter (Covington, 6 januari 1971) is een Amerikaanse thrillerschrijfster, bekend van de Grant County-serie.

Slaughter is geboren in een kleine stad in de Amerikaanse staat Georgia. Ze is bekend door haar thrillers uit de Grant County-reeks, die ook wel de Sara Linton-reeks genoemd wordt. Sara Linton is kinderarts en raakt in de boeken verwikkeld in moordzaken. Naast de Grant County-reeks, heeft Karin Slaughter Vervloekt geluk samengesteld. In dit boek schrijven Amerikaanse, Engelse en Nederlandse auteurs een hoofdstuk aan de hand van een bedel van een bedelarmband, die als rode draad door het boek loopt. Triptiek en Versplinterd zijn thrillers die niet in de Grant County-reeks thuishoren, maar personages uit deze reeks komen wel voor in de boeken, deze reeks is bekend als de Atlanta-reeks of Will Trent-reeks of Sara Linton-reeks.

De filmrechten van de Will Trent-thrillers werden verkocht aan de Zweedse filmmaatschappij Yellow Bird…Lees verder op Wikipedia

Suggesties