Boek
Nederlands

Anna heeft luisjes

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna heeft luisjes
×
Anna heeft luisjes Anna heeft luisjes

Anna heeft luisjes

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna heeft jeuk. Volgens Leon heeft ze muisjes op haar hoofd… maar volgens mama zijn het luisjes. Mama gaat de luisjes weghalen. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Luizen
Titel
Anna heeft luisjes
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789044825817 (hardback)

Besprekingen

Anna heeft jeuk. Hoe ze ook krabt, de jeuk gaat niet over. Volgens Leon heeft ze muisjes… Mama weet gelukkig raad met die jeuk: het zijn luisjes, kleine beestjes, die ook weer weggehaald kunnen worden. Anna krijgt conditioner in het haar, de luisjes kunnen zich nu niet meer aan de haren vasthouden en mama kamt de luisjes eruit. Anna telt er op het keukenpapier al vier. Ook knuffel Konijn komt aan de beurt, al wordt die in de diepvries gelegd, want dan gaan de luisjes ook dood. Mama schrijft een briefje voor juf, zodat andere kinderen en ouders gewaarschuwd kunnen worden. Bijna vierkant prentenboek met afgeronde hoeken met een aansprekend verteld verhaal over hoofdluis. Links staat de tekst in vijf tot zes eenvoudige en begrijpelijke zinnen en rechts illustreert een paginagrote, gekleurde plaat de passage uit het verhaal. Anna is inmiddels een rolmodel geworden voor duizenden peuters en kleuters. Mooi nieuw deeltje over een voor veel kinderen en ouders kriebelig onderwerp. Vanaf ca. 2 …Lees verder

Anna heeft luisjes

Anna heeft jeuk, in haar haartjes en achter haar oren. Leon denkt dat ze luisjes heeft. Dat zijn kleine beestjes die van het ene hoofd naar het andere overspringen. Je kan ze bijna niet zien. Mama weet er wel raad mee. Ze gaat Anna's haartjes behandelen met een speciale shampoo, zelfs de knuffel van Anna krijgt een behandeling. Mama schrijft ook een briefje voor de juf, want er zijn misschien nog kindjes die luisjes hebben. Dit informatief verhaal gaat over een gegeven dat jaarlijks in de kleuterklas terugkomt: luisjes. Het is niet leuk want het jeukt en het verspreidt zich vooral snel onder de kinderen. Met dit boek zijn de kleuters alvast voorbereid!


Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië u…Lees verder op Wikipedia