Boek
Nederlands

Feest je met ons mee?

Kathleen Amant (auteur)
+1
Feest je met ons mee?
×
Feest je met ons mee? Feest je met ons mee?

Feest je met ons mee?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
De vriendjes in de kinderopvang vieren heel veel verschillende feesten: Sinterklaas en Kerstmis, maar ook Chinees Nieuwjaar, Suikerfeest, carnaval en het holifeest. Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Feesten
Titel
Feest je met ons mee?
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[20] p. : ill.
ISBN
9789044825503 (hardback)

Besprekingen

Hardkartonnen peuterboek waarin op elke dubbele pagina een feest centraal staat. Zo wordt er Sinterklaas gevierd, Kerstmis, het Suikerfeest, Divali, Pasen en het holifeest. In korte tekst wordt iets verteld over het betreffende feest, vervolgens wordt de vraag gesteld: ‘Feest je met ons mee?’. Met sfeervolle, dik omlijnde illustraties in felle kleuren, waarop kinderen uit allerlei culturen te zien zijn. Elke illustratie laat kenmerken zien van het feest dat centraal staat. Een prima boek om het met peuters over verschillende feestdagen te hebben en als introductie op cultuurverschillen. Uitgegeven ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van Wigwam, een organisatie in België die o.a. kinderopvang en gezinsondersteuning biedt voor kwetsbare gezinnen. Vanaf ca. 2 jaar.

Feest je met ons mee?

Dit is een boek over allerlei feesten uit verschillende culturen. Het bevat geen verhaal, maar stelt de verschillende feesten voor. Het lijkt een leuk boek om mee te werken in een interculturele omgeving. Geen wonder dat dit boek dan ook speciaal voor kinderdagverblijf en gezinsondersteuningsorganisatie De Wigwam gemaakt is. Ook met oudere kleuters in de klas zou je gerust met dit boek kunnen werken, hoewel het een kartonboek is en het slechts summiere informatie geeft. Veel kleuters wachten op een echt verhaal en zullen zich ondanks de illustratie en de vijf regels tekst heel weinig bij de verschillende feesten kunnen voorstellen. Zelfs veel volwassenen hebben waarschijnlijk nog nooit van het holifeest uit het Hindoeïsme gehoord. (Ik heb het trouwens zelf moeten opzoeken.)

De tekeningen in dit boek zijn typisch in de stijl van Kathleen Amant met  grote kleurvlakken en weinig details.


Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië …Lees verder op Wikipedia

Suggesties