Boek
Nederlands

Op weg naar een goede dood

Kris De Bruyne (auteur), Peter Paul De Deyn (inleider), Wim Distelmans (commentator)
Persoonlijk verslag van de Vlaamse kunstenaar over de zelfgekozen dood van zijn hoogbejaarde moeder, die vond dat haar leven was voltooid.
Onderwerp
Euthanasie
Titel
Op weg naar een goede dood
Auteur
Kris De Bruyne 1950-
Inleider
Peter Paul De Deyn
Commentator
Wim Distelmans
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: LannooCampus, 2013
135 p.
ISBN
9789401413275 (paperback)

Besprekingen

Kris De Bruyne is een Vlaamse kunstenaar en artiest. Hij beschrijft het leven, met name de laatste anderhalf jaar, van zijn hoogbejaarde moeder. Zij vond haar leven voltooid en is geholpen het te beëindigen. Het proces wordt door haar zoon beschreven en hij omlijst een en ander met eigen liedteksten. Er is een inleiding over de geschiedenis van de euthanasiewetgeving in Belgie en Nederland door prof. De Deyn en een laatste hoofdstuk over 'de moeilijke zoektocht naar een waardig levenseinde' door prof. Distelmans, oncoloog. Het boek lijkt op het pas verschenen 'De laatste wens van Moek' (2013) van Albert Heringa, alleen betreft het hier de Belgische situatie, waardoor wetgeving, organisaties en dergelijke alle in België zijn gesitueerd. Mooi verzorgd boek, duidelijk geschreven.

Over Kris De Bruyne

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Kristiaan (Kris) De Bruyne (Antwerpen, 20 maart 1950) is een Belgische zanger. Met zijn Nederlandstalige oeuvre werd hij in het begin tot de kleinkunst-beweging gerekend. Toen hij vrij snel op de elektrische gitaar overschakelde, verwierf hij ook aanzien als rock-artiest, en de Belgische media omschrijven hem voortdurend als de basislegger en van de beste rockers van de Nederlandstalige rock. Onder zijn bekendste nummers zijn Amsterdam, Vilvoorde City, Lydia d'Ile Dieu, Het Varken van de Hoge Venen, Waar ik voor leef, Lieve Jacoba, Ballerina's, De peulschil en De onverbiddelijke zoener.

Beknopte biografie

Kris was het vijfde van de zeven kinderen van historicus en auteur Arthur De Bruyne. Hij werd ontdekt in 1967 door Wannes Van de Velde op het skiffle-festival van Hove, waar hij een verrassende blues-versie van het kinderlied "Klein, klein kleutertje" speel…Lees verder op Wikipedia

Suggesties