Boek
Nederlands

Rik is verliefd

Liesbet Slegers (auteur)

Rik is verliefd

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Er is een nieuw meisje in de klas van Rik: Rosie. Juf vertelt over Valentijnsdag en alle kinderen spelen dat ze verliefd zijn. Of zijn sommige kinderen dat misschien echt een beetje? Prentenboek met elf thematische zoekplaten en eenvoudige zwartomlijnde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Verliefd zijn
Titel
Rik is verliefd / tekst en illustraties Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789002265310 (hardback)

Besprekingen

Er is een nieuw meisje in de klas van Rik: Rosie. Juf vertelt over Valentijnsdag en alle kinderen doen alsof ze verliefd zijn. Of zijn sommige kinderen dat misschien wel echt? Na school mag Rosie bij Rik komen spelen en leert Rik haar nog beter kennen. Groot formaat zoekplatenboek met afbeeldingen over twee pagina’s, waarop in duidelijk omlijnde tekeningen met felle kleuren meestal twee tot zes kleuters zijn afgebeeld met grote ronde hoofden. Per spread zijn vooral speelmomenten uitgebeeld met een korte tekst, zowel in de klas als bij Rik thuis en in de tuin, met onderwerpen als Buiten spelen, Valentijntjes, De boomhut, Regendruppels en Een gezellige tent. De laatste zoekplaat, getiteld Kriebels en dromen, toont Rik die vanuit zijn bed naar de maan en sterren kijkt. Onder de platen staan vragen over voorwerpen en personen die een kind kan zoeken. De oplossingen staan op een aparte spread aan het eind, in de vorm van gekleurde stippen op verkleinde weergaven van de grote platen. Door d…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia